Walesaren Stephen Dodd hade bara spelat en tävling på ett och ett halvt år – nu är han majorsegrare efter skrällen i The Senior Open // Foto: Getty Images

The Senior Open

Dodd höll undan på Sunningdale

Slog storstjärnorna i seniormajorn trots tävlingsrosten.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-26 Uppdaterad 2021-07-26

Man får väl kalla walesaren Stephen Dodd för något av en doldis i sammanhanget även om han gjort 369 starter på Europatouren och vunnit tre gånger.

Men få trodde nog ändå att han skulle kunna hålla undan sista dagen av The Senior Open i konkurrens med spelare som Darren Clarke, Jerry Kelly, Bernhard Langer och Miguel Ángel Jiménez.

Dodd hade en tvåslagsledning på Sunningdale GC inför sista ronden efter sin fantastiska 62-rond under lördagen. Ledningen var dock uppäten ganska tidigt då Darren Clarke rivstartade sista ronden, men Dodd höll sig ändå kvar i närheten av täten hela dagen och när han kom till det 18:e hålet var den 55-årige walesaren i delad ledning. När varken Clarke eller Jiménez lyckades göra birdie på sluthålet tog Dodd chansen. Han satte upp andraslaget från ruffen på högersidan till drygt två meter och var stensäker när han rullade i segerputten.

Dodd själv var mycket överraskad när han gav segerintervjun efteråt. Walesaren hade bara spelat en riktig tävling de senaste 18 månaderna medan de flesta andra spelarna på PGA Champions Tour spelar regelbundet nästan hela säsongen.

– Jag visste inte vilket spel jag skulle vakna med idag och det var inte vackert. Jag kände mig inte nervös men jag hade ingen kontroll på bollen idag. Lyckligtvis lyckades jag rädda upp det mesta runt greenerna och ge mig några bra möjligheter på slutet och det är naturligtvis en otroligt skön känsla just nu.

Jiménez slutade på andra plats och var snabbt framme och gratulerade segraren, medan darren Clarke slutade trea. Jarmo Sandelin avslutade med 75 slag och delade 28:e plats medan Joakim Haeggman hade 71 slag sista dagen och delade 40:e plats.

Dodd har sedan tidigare tre segrar på Legends Tour men den senaste kom 2018 och segern i The Senior Open var hans första majorseger.

Klicka här för att komma till slutresultatetText: Martin Strömberg • 2021-07-26
TournyttBernhard LangerDarren ClarkeMiguel Angel JimenezStephen DoddSunningdale Golf ClubThe Senior OpenTournytt
Rulla till toppen