Spanjoren Miguel Angel Jimenez firar sin albatross på Sunningdales inledningshål // Foto: Getty Images

The Senior Open

TV: Kolla in Jiménez albatross

Många jagar ledande Dodd på Sunningdale.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-25 Uppdaterad 2021-07-25

Det är jämnt i toppen inför sista ronden av The Senior Open på Sunningdale .

Walesaren Stephen Dodd seglade upp som ensam ledare efter en fantastisk 62-rond (-8) under lördagen, en tangering av Sir Nick Faldos banrekord på Sunningdale.

Walesaren var smått chockad själv över sin otroliga rond.

– Jag har bara spelat en riktig tävling under det senaste året och gårdagen kändes inte så vass. Men spelar man bra på den här banan så finns det gott om möjligheter och jag är glad att jag lyckades spela bra idag, sa Dodd.

Men 55-åringen jagas av mängder av storspelare. Två slag bakom sig har han amerikanen Jerry Kelly, som i sin tur har Darren Clarke, Bernhard Langer, Paul Broadhurst och Miguel Ángel Jiménez i hasorna.

Jiménez som inledde tredje ronden på det här viset.

En klockren drive följd av en ännu mer perfekt järnnia som landade rakt i koppen för en albatross. Han tog sig sedan runt på 67 slag (-3) och delar fjärdeplatsen inför sista ronden.

Jarmo Sandelin avslutade sin jämna rond med en birdie för 70 slag och han delar niondeplatsen inför sista ronden, sju slag bakom Stephen Dodd. Joakim Haeggman är delad 39:a, 14 slag bakom ledaren.

Klicka här för att komma till ledartavlanText: Martin Strömberg • 2021-07-25
TournyttBernhard LangerDarren ClarkeJarmo SandelinJerry KellyJoakim HaeggmanMiguel Angel JimenezPaul BroadhurstStephen DoddSunningdale Golf ClubThe Senior OpenTournytt
Scroll to Top