Minjee Lee fick äntligen sin majorseger och vann Evian Championship efter särspel mot Jeongeun Lee6 // Foto: Getty Images

Evian Championship

Minjee Lee vann Evian Championship

Besegrade Jeongeun Lee6 efter mäktigt slag på första särspelshålet.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-25 Uppdaterad 2021-07-25

Jeongeun Lee6 hade fem slags ledning inför slutronden. Men efter åtta hål och fyra bogeys hade ledningen försvunnit. Sydkoreanskan höll sig visserligen kvar i tävlingen och tog sig till särspel via en birdie på sista hålet men väl där föll hon mot australiensiskan Minjee Lee, som därmed tog sin första majorseger.

– Det känns otroligt och overkligt. Jag har väntat på det här ögonblicket så länge, sa en överraskad och lycklig Minjee Lee efter sin första majorseger.

Det blev en otroligt svängig och dramatisk avslutningsdag i Evian-les-Bains. Att Lee6 tappade tidigt på ronden bjöd in mängder av spelare och många gjorde låga scorer sista dagen.

Irländskan Leona Maguire tangerade Jeongeun Lee6 och Hyo Yoo Kims majorrekord på 61 slag men irländskan var för långt efter och slutade till sist delad sexa på 13 under par.

Den 19-åriga amerikanskan Yealimi Noh hade möjligheten hela vägen trots att hon var förhållandevis iskall på greenerna men hon lyckades inte göra birdie på sista hålet för att ta sig till särspelet.

Hon fick nöja sig med 17 under par, karriärens bästa majorplacering och en rejäl dos självförtroende.

– Jag är besviken över att jag inte vann men samtidigt nöjd med min insats, sa Noh.

Lydia Ko räddade sig länge kvar i tävlingen tack vare bra närspel men hon föll ifrån definitivt efter bogeys på hål 16 och 17. Till slut landade Minjee Lee på 18 under par i klubbhuset efter en fantastisk 64-rond och hon tvingade Noh och Lee6 att göra birdie på sista hålet för att också nå 18 under par, bara Lee6 lyckades.

I särspelet slog sedan Minjee Lee ett av tävlingens slag från drygt 170 meter med en järnsexa upp till drygt två meter från hål för eagle. Lee6 lyckades inte svara från kortare avstånd utan slog sitt andra slag i vattenhindret kort om green. Segern var klar för 25-åringen från Perth.

– Avståndet var egentligen en järn-femma men min caddie sa åt mig att slå en sexa med tanke på adrenalin och så. Tack för det, den blev perfekt.

Både Anna Nordqvist och Madelene Sagström avslutade snyggt med varsin 67-rond och klättrade till delad 38:e plats.

Klicka här för slutresultatetText: Martin Strömberg • 2021-07-25
TournyttAnna NordqvistEvian ChampionshipJeongeun Lee6Lydia KoMadelene SagströmMinjee LeeTournyttYealimi Noh
Rulla till toppen