David Lingmerth visar riktigt fin form på PGA-touren just nu och delar 16:e plats inför sista ronden i Minnesota den här veckan // Foto: Getty Images

PGA Tour

Lingmerth fyra slag från täten i Minnesota

Vände tråkig inledning till klart godkänd rond.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-25 Uppdaterad 2021-07-25

Det såg mörkt ut för David Lingmerth efter åtta hål av tredje ronden i 3M Open.

Svensken var då tre över för ronden på TPC Twin Cities och hade rasat på ledartavlan.

Men Lingmerth lyckades vända skutan och med fyra starka birdies sista nio hålen tog han sig in ett under par för ronden och åtta under par totalt. Det innebär att svensken är på delad 16:e plats, bara fyra slag bakom ledande amerikanen Cameron Tringale.

Lingmerth avslutade ronden med att slå upp en wedge till en knapp meter från hål och spelade riktigt fin golf sista nio. Ingen av hans birdies var från längre avstånd än tre meter.

En fin placering den här veckan skulle vara mycket värd för Lingmerths väg tillbaks till PGA tour efter några säsonger där han haft svårt att få resultaten med sig. Lingmerth var som bäst rankad 36:a i världen under 2016 efter segern i Memorial Tournament året före, men har fallit till en 776:e plats inför den här veckans spel. Då klättrade han också bra förra veckan efter sin elfteplats i Barbasol Championship så formen är uppenbarligen riktigt stark för Lingmerth just nu.

En annan spelare som är på väg tillbaks efter en tyngre period är amerikanen Rickie Fowler. Under tredje ronden av 3M Open var Fowler ett tag upp i ledningen men två sena bogeys följdes av en avslutande trippelbogey som effektivt tog Fowler spikrakt nedåt på ledartavlan.

Klicka här för att komma till ledartavlanText: Martin Strömberg • 2021-07-25
Tournytt3M OpenCameron TringaleDavid LingmerthPGA TourRickie FowlerTournyttTPC Twin Cities
Rulla till toppen