Det blir ingen start i OS för Bryson DeChambeau då han testade positivt för covid-19 före avresan från USA // Foto: Getty Images

OS Tokyo

DeChambeau testade positivt – missar OS

Ersätts av Captain America.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-25 Uppdaterad 2021-07-27

Bryson DeChambeau testade positivt för covid-19 i det sista testet innan han skulle lämna USA för att flyga till Tokyo-OS.

Världssexan ersätts nu i det amerikanska laget av Patrick Reed.

– Jag är oerhört besviken över att missa OS. Att representera mitt land betyder mycket för mig och det var en stor ära för mig att bli uttagen till OS. Jag önskar det amerikanska laget all lycka och ska koncentrera mig på att bli frisk och ser fram mot när jag kan tävla igen, sa DeChambeau efter det positiva testet, enligt Golfchannel.

På tur efter DeChambeau att hoppa in i det amerikanska OS-laget stod egentligen Brooks Koepka och Patrick Cantlay men då ingen av dem tackade ja gick turen till Patrick Reed. Som inte tvekade en sekund. Han måste nu genomgå tre dagar av tester innan han kan åka till Tokyo tidigast på måndag för att ansluta till övriga spelare i laget, Collin Morikawa, Justin Thomas och Xander Scahuffele.

– Jag är väldigt taggad på att få chansen att få representera USA. Jag känner med Bryson och vet hur han hade sett fram mot OS men jag ska göra mitt bästa för att ersätta honom, sa Reed i ett uttalande.

Herrgolfen i OS inleds på torsdag den 29 juli på Kasumigaseki CC utanför Tokyo.


Text: Martin Strömberg • 2021-07-25
TournyttBryson DeChambeauCollin MorikawaCovid-19Justin ThomasOlympiska spelenOS TokyoPatrick ReedTournyttXander Schauffele
Rulla till toppen