Vincent Norrman kan sikta in sig på PGA Tour. Arkivbild: Getty Images

Europatouren

Norrman tvåa efter stark vändning

Är två slag efter Elvira inför helgens spel på Celtic Manor.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-24

Celtic Manors Twenty Ten-bana spelades klart tuffare andra ronden än den första och Vincent Norrman fick en motigare resa under fredagens rond än när han bogeyfritt gick runt på 64 första dagen.

Efter några säkra par kom tävlingens första bogey på hål sju och på åttan blev det en dubbelbogey. Norrman var plötsligt tre över par för ronden och halkade neråt på ledartavlan.

– Det var mer vind idag och betydligt svårare. Jag slog faktiskt en hel del bra slag i början men hade ofta fel nummer och dubbeln på åttan var tuff. Jag slog två bra slag och var 15 meter lång och mina spelkompisar fick upp bollen lite i vinden och var 20 meter kort, det blåste rejält.

Men vändningen kom för Norrman och på vägen hem noterade han fem birdies. På elvan var han nära eagle och sedan gjorde han raka birdies på hål 14, 15 och 16 innan han avslutade med en tvåputt för birdie på det 18:e och 69 slag för ronden.

– Jag är nöjd med hur jag vände tillbaks ronden och gav mig bra chanser på slutet och att jag dessutom tog till vara på dem, sa Norrman.

Inför lördagens tredje rond av Cazoo Open är Norrman nu ensam tvåa, två slag bakom ledande spanjoren Nacho Elvira. Duon går ut i sista boll tredje ronden klockan 13.01 svensk tid.

Norrman gör sin blott tredje start som professionell den här veckan och han har ett hundraprocentigt kvalfacit så här långt. Han slutade delad femma i BMW International och följde upp det med en delad 61:a plats i Irish Open. Nu har han ännu en gång satt sig i position inför helgen.

– Om jag kan lyfta mig ännu ett snäpp så blir jag glad men jag har inte varit i den här positionen så ofta så jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Om jag kan spela mitt bästa spel så tror jag att jag kan klara av att vinna men vi är ju samtidigt bara halvvägs och det är mycket golf kvar.

Också Norrmans klubbkamrat och träningskompis från Haninge, Kristoffer Broberg, har gjort det bra så här långt. “Kotte” delar 21:a plats efter ronder på 71-70.

Tredje svensken Niklas Lemke, missade kvalgränsen med ett slags marginal med sina 75-70.

Klicka här för att komma till ledartavlanText: Martin Strömberg • 2021-07-24
TournyttCeltic ManorEuropean TourKristoffer BrobergNacho ElviraNiklas LemkeTournyttVincent Norrman
Scroll to Top