Det blev tyvärr en tung tia på sista hålet för Vincent Norrman tredje dagen och han föll till en delad 28:e plats // Foto: Getty Images

Europatouren

Avslutningshålet sänkte Norrmans chanser

Slog tre bollar i vattnet och fick notera tio slag på sista hålet.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-24 Uppdaterad 2021-07-24

Det blev ingen dag att komma ihåg för Vincent Norrman när han gick i ledarbollen av Cazoo Open på walesiska Celtic Manor utanför Newport.

Den inleddes direkt med en treputt efter två stabila inledningsslag. Den svenska succéspelaren blandade sedan birdies och bogeys och höll scoren vid liv fram till avslutningshålet. Han var då ett över för ronden men sista hålet på twenty ten-banan är ett potentiellt eaglehål och ett snudd på givet birdiehål om man håller bollen i spel.

Tyvärr slog Norrman andraslaget lite för kort från ruffen på vänstersidan och efter att ha varit uppe på kanten och vänt rullade bollen retsamt ner i vattenhindret kort om green. Sluttningen är ganska brutal upp mot green på det sista hålet och det är alltid svårt att få den hela vägen.

Tyvärr gick både slag fyra, efter första droppen, och slag sex, efter andra droppen, samma öde till mötes och Norrman tvingades till slut notera en tia på sista hålet för 77 slag. Totalt är han nu delad 28:a inför sista ronden på tre under par.

Kristoffer Broberg gick runt på 72 slag tredje ronden och delar 46:e plats på par totalt.

I ledningen inför sista ronden är spanjoren Nacho Elvira på 16 under par, hela sex slag före fyra spelare på tio under par, bland dem finländaren Mikko Korhonen.

Klicka här för att komma till ledartavlanText: Martin Strömberg • 2021-07-24
TournyttEuropean TourMikko KorhonenNacho ElviraTournyttVincent Norrman
Scroll to Top