Sara Kjellker har ett slags ledning före Ingrid Lindblad och Beatrice Wallin inför sista ronden av EM i Italien // Foto: EGA

Tournytt

Svensk dominans i EM Damer

Sara Kjellker leder med tre slag. Totalt sex svenskor topp-10 efter två dagars spel.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-23

Efter att ha skämt bort oss med guld senaste åren blev det ”bara” silver i Lag-EM för svenska damamatörerna i årets upplaga för två veckor sedan. Om det gjort svenskorna revanschsugna är oklart men efter två dagars spel i EM i Italien är det total svensk dominans på övre delen av ledartavlan. Högst upp hittar vi Ljungshusens Sara Kjellker som gått runt på 68 slag två varv i rad. Hon är totalt åtta under par och leder tävlingen med tre slag.
Precis bakom Kjellker är det bara blågult, Meja Örtengren och Beatrice Wallin delar andraplatsen på fem under par.
Först på fjärde plats hittar vi första ickesvenska, Benedetta Moresco. Men italienskan är inte ensam utan delar fjärdeplatsen med svenskorna Ingrid Lindblad och Ester Fägersten. Alltså fem svenskor topp-4 (!).
Dessutom är Linn Grant, världstrea bland amatörer och fältets högst rankade spelare, delad sjua och lite längre ner hittar vi Amanda Linner och Andrea Lignell på delad 16:e plats.
Tävlingen spelas på Royal Park I Roveri utanför Turin och Sara Kjellker trivs men poängterar att mycket golf är kvar att spela.
– Det är en lång tävling över fyra dagar så allt kan hända. Det finns många bra spelare med så jag vet att jag måste fortsätta skjuta lågt för att ha någon chans. Idag var det mycket svårare än igår och jag blev lite trött på sista nio och började missa greener men min wedge och putter var heta, sa Sara Kjellker till EGA efter andra ronden.

Totalt 16 svenskor deltar i tävlingen och inför tredje ronden ligger 11 av dem på rätt sida om kvalgränsen, som dras efter tre varv, för att få spela finalronden på lördag.

Klicka på videon nedan för höjdpunkter och intervju med Sara Kjellker:Spana in den här ledartavlan och klicka på bilden för att se alla scorer:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-23
TournyttBeatrice WallinEster FägerstenIngrid LindbladLinn GrantMeja ÖrtengrenSara KjellkerSwedish Golf TeamTournytt
Scroll to Top