Bernhard Langer har varit i bra form sedan 1972. Foto: Getty Images

Senior Open

Nyckeln till framgång: ”Surkål och korv”

63-årige tysken Bernhard Langer är på bra spel- och skämthumör i The Senior Open.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-23 Uppdaterad 2021-07-23

The Senior Open på Sunningdale är inne på dag två. Som vanligt när det kommer till majors är tyske Bernhard Langer med i toppen. Langer har vunnit två majortävlingar tidigare i karriären, The Masters tournament 1985 och 1993, samt elva seniormajortävlingar. Totalt har det blivit 117 professionella segrar sedan proffskarriären startade 1972. Han är regerande mästare i Senior Open och har vunnit majorn vid fyra tillfällen. Självklart är han återigen högt upp på ledartavlan även i år. Första ronden gick 63-åringen på fyra under par och är i nuläget delad trea, tre slag bakom ledande Darren Clarke som spelat klart andra ronden. Langer startar andra ronden först på fredagseftermiddagen.
Efter sin öppningsrond fick tysken som vanligt frågor om hans långa och framgångsrika karriär och varför han alltid levererar bra resultat och vinner tävlingar.
Langer svarade torrt att han äter mycket surkål och korv. Efter det blev det mer allvar i svaret.
– Jag har bra gener. Min mor blir 98 år om ett par veckor. Jag arbetar för det och tycker om att träna och motionera. Jag älskar att spela golf och promenera. Att jag inte sitter i en golfbil hjälper. Men för att bli framgångsrik krävs mer än bra hälsa och form, du behöver teknik, behöver vara mentalt stark. Du behöver en bra caddie och tränare och förhoppningsvis ett bra privatliv. Det är ett pussel och bitarna behöver passa ihop merparten av tiden för att du ska kunna hålla över lång tid i det här spelet, säger Langer.

Tre svenskar återfinns också i startfältet. Joakim Haeggman och Magnus P Atlevi fick ingen bra start på majorn första ronden. Haeggman gick två över par och Atlevi gick hela sju över par.
Bättre gick det för Jarmo Sandelin som efter fyra birdies och tre bogeys är ett under par och i nuläget delad 26:a. Alla tre svenskar spelar precis som Bernhard Langer fredagsronden på eftermiddagen.

Klicka här för aktuell ledartavla.Text: Olof Åsgård • 2021-07-23
TournyttBernhard LangerEuropean Senior TourJarmo SandelinJoakim HaeggmanMagnus Persson AtleviSenior Open
Rulla till toppen