David Lingmerth fortsätter att spela bra och är bra med efter första dagens spel i 3M Open. Foto: Getty Images

PGA Tour

Lingmerth topp-10 i Minnesota

Svensken jagar rankingpoäng och tar chansen när han får spela PGA Tour-tävlingar.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-23

Det börjar lossna för svenske David Lingmerth som är på jakt efter värdefulla rankingpoäng för att få spela fullt ut på PGA Tour. Förra veckan kom han på en delad elfteplats i Barbasol Championship, vilket tog honom till 208:e plats på FedExCup-rankingen. 

Lingmerth är ende svensk i veckans tävling och fick en startplats till veckans 3M Open i måndags när Brian Harman drog sig ur. Tävlingen spelas på TPC Twin Cities i Blaine, Minnesota och Lingmerth fick en bra start. Efter fem birdies och en bogey skrapade födelsedagsfirande 34-åringen ihop 67 slag och är fyra under par efter första ronden. Det räcker till en delad tiondeplats, tre slag bakom täten. 

I ledning hittar vi Rickie Fowler, Troy Merritt och Jhonattan Vegas. För Fowler är det första gången sedan 2019 som han är i ledning efter första dagen i en PGA Tour-tävling. Fowler, som haft det tungt resultatmässigt ett par år, slutade delad 53:a i The Open förra veckan där han avslutade med en fin 65-rond på söndagen. Känslan från den ronden plockade amerikanen in till 3M Open. 
– Jag vet vad jag behöver göra. Jag behöver spela mer stabil golf och spela enkelt. Om jag har dagar som idag kommer det ordna sig, säger Rickie Fowler till touren. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-23
TournyttDavid LingmerthPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top