Anna Nordqvist under första ronden av The Amundi Evian Championship. Foto: Getty Images

Evian Championship

Godkänd start av Nordqvist i Evian

Svenskan reparerade tidigt misstag och gick på par. Tyngre för Dani Holmqvist i inledningen av majorn.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-22 Uppdaterad 2021-07-22

Den fjärde av årets fem majortävlingar är igång och spelarna gick ut på torsdagen i strålande solsken på Evian Resort GC i Frankrike.
2017 års mästarinna Anna Nordqvist inledde första ronden i The Amundi Evian Championship med en dubbelbogey på tian, svenskans första hål för dagen. Den tunga starten såg ut att följa svenskan hela ronden och en bogey på 14 gjorde att hon föll till tre över par efter fem spelade hål. Men på hålet efter fick Nordqvist i en eagle och vips var hon med i tävlingen igen. Därefter blev det två birdies och en bogey vilket gör att 34-åringen är på par efter första varvet. Under morgondagen kan det krävas en bättre score. I nuläget räcker Nordqvists rond till en delad 41:a plats.

Dani Holmqvist fick en tyngre start på majorn. 33-åringen gjorde tre birdies men många bogeys och en dubbelbogey förstörde scoren. Holmqvist gick på 75 slag, fyra över par och behöver slå till med en låg rond imorgon för att få spela i helgen. 

När ungefär halva startfältet spelat färdigt första ronden delas ledningen av amerikanskan Yealimi Noh och thailändskan Pajaree Anannarukarn på sex under par. 
Madelene Sagström och Pernilla Lindberg har just inlett sin ronder. Båda är ett över par efter fyra respektive tre spelade hål.

Klicka här för aktuell ledartavla.  


Text: Olof Åsgård • 2021-07-22
TournyttAnna NordqvistDani HolmqvistEvian ChampionshipTournytt
Scroll to Top