Trots en hackig säsong har Pernilla Lindberg positiva känslor inför Evian Championship som inleds under torsdagen // Foto: Getty Images

Evian Championship

Lindberg redo för Evian: “Känns bättre än scorerna visar”

Har haft en positiv trend - hoppas att det visar sig även på scorekortet den här veckan.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-22 Uppdaterad 2021-07-22

Det har varit en blandad säsong för Pernilla Lindberg så här långt. Hon arbetade hårt inför säsongen med att förbättra sina svaga sidor, framförallt järnspelet, och det gav visst resultat inledningsvis. En 21:a plats i premiären i Florida följdes av en serie hyggliga placeringar med en delad 14:e plats i ANA Inspiration som topp.

– Spelet har verkligen höjt sig inom de områden som jag behövde förbättra, i första hand järnspelet, men då fick jag inte till puttningen istället. Det är normalt min starkaste del av spelet och jag väntade länge på att det skulle klicka, så kan ju golfen vara och det kan kännas lite frustrerande, berättar Lindberg för Svenskgolf.se inför Evian Championship.

Den senaste tiden har resultaten varit sämre samtidigt som Lindberg själv känner att hon har det där stora spelet, som bland annat gett henne en majorseger, inom räckhåll. Alla bitar behöver bara falla på plats samtidigt.

– Jag är inte nöjd med min säsong så här långt och känner att jag svingar så mycket bättre än vad resultaten visar. Senaste en och en halv månaden har jag känt mig så nära och jag vet att jag sagt det tidigare men spelet är verkligen på rätt väg.

Lindberg har lite blandade känslor inför veckan i Evian-les-Bains. Hon har spelat tävlingen alla år sedan 2012 och har klarat kvalgränsen här sex av åtta gånger med en 26:e plats som bäst 2018.

– Jag har ju inte haft några topp topp-placeringar här och den kanske inte passar mig perfekt, men jag tycker ändå om banan. Den är i helt okej skick i år, spelas lite mjuk, men vi har spelat den i betydligt värre förhållanden. Jag hade en jättepositiv dag i pro-am idag och spelet känns riktigt nära att klicka nu.

Och vi vet ju att Lindberg har spelet för att kunna vinna en major, kanske klickar det till den här veckan.

Lindberg går ut klockan 13.39 första ronden tillsammans med thailändskan Moriya Jutanugarn och sydkoreanskan Jenny Shin.

Här kan ni läsa allt om veckans Evian Championship

Här kan ni läsa om tv-tiderna för Evian Championship

Sagström: “Jag försöker att lära mig älska Evian”Text: Martin Strömberg • 2021-07-22
TournyttEvian ChampionshipJenny ShinLadies European TourLPGA TourMoriya JutanugarnPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top