Vincent Norrman har varit proffs i knappt en månad och har imponerat stort. Nu leder han veckans ET-tävling efter en bogeyfri 64-rond första varvet. Foto: Getty Images

European Tour

Drömrond av Vincent Norrman – imponerar i Wales

Stjärnskottet Vincent Norrman har fått en flygande start i veckans ET-tävling.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-22

Veckans tävling på European Tour, Cazoo Open supported by Gareth Bale, spelas på tidigare Ryder Cup-banan Celtic Manor i Wales. 
Tre svenskar finns med i startfältet. Kristoffer Broberg, Niklas Lemke och inte minst Vincent Norrman – som inledde tävlingen på bästa vis och ledde i klubbhuset när hälften av startfältet spelat klart första ronden. 
23-åringen som blev proffs i slutet av juni har startat karriären strålande. Debuten slutade med en femteplats i BMW International Open där han även passade på att göra HIO på ett par 4-hål. 
Denna vecka gör Norrman sin tredje ET-tävling och efter sju birdies och en bogeyfri 64-rond ledde han tävlingen på sju under par efter första ronden tillsammans med spanjoren Nacho Elvira.
– Det var en bra dag och jag har väldigt roligt för tillfället. Jag visste inte ens att jag sköt sju under, jag var så i zonen. Spelet finns där och det är kul att visa det. Jag är inte förvånad men jag antar att många andra är det. Jag är superglad att få möjligheten att spela mot de bästa i världen. För två år sedan visade Hovland och Morikawa att om du är en bra amatör så kan du lyckas. De motiverade oss på vägen upp, säger Vincent Norrman till European Tour efter första varvet.


Norrmans klubbkompis från Haninge Kristoffer Broberg gick på par första dagen medan Niklas Lemke gick fyra över par.

Klicka här för aktuell ledartavla.

I början av veckan tilldelades Vincent Norrman ett stipendium på 75 000 kronor av stiftelsen PGA Future Fund som stöd för sin proffssatsning. De pengarna kommer Norrman investera i en liten lägenhet i Florida som han ska använda som bas mellan tävlingar och ett ställe att åka till på vintern. En vinst i veckans Cazoo Open skulle nog säkra Norrmans boendesituation en bra tid framåt. 


Text: Olof Åsgård • 2021-07-22
TournyttEuropean TourTournyttVincent Norrman
Scroll to Top