En vinnare har korats i vår läsartävling och vinner fyra dussin Titleist Pro V1. Foto: Getty Images

Tävling

Här är vinnaren av 4 dussin Titleist Pro V1-bollar

Många trodde på Rahm som segrare i The Open. Men en del hade hopp om Morikawa. Och ett par lyckades även pricka in amerikanens vinnarscore.

Text: Svensk Golf • 2021-07-21

Över 1 500 deltog i vår läsartävling inför förra veckans The Open Championship. I potten – fyra dussin Pro V1-bollar från Titleist. Där bad vi er att tippa segrare och vinnarscore. När svaren summerades var Jon Rahm klar favorit bland deltagarna med över 300 röster. Spanjoren slutade delad trea i The Open, precis som sydafrikanen Louis Oosthuizen som var näst mest segertippad med 110 röster. Jordan Spieth, som kom tvåa, var det också många som trodde på innan tävlingen, han fick 82 röster. 

Det blev dock amerikanen Collin Morikawa som vann The Open och tog sin andra majortitel i karriären. Segerscoren skrevs till 15 under par. 
Totalt 21 personer hade Collin Morikawa som vinnare och många var nära med scoren också. Men bara två tävlande lyckades pricka in både rätt vinnarscore och segrare.       

Detta gjorde att lotten fick avgöra vem av dem som skulle vinna och deras namn sattes in i en slumpgenerator och ut kom en segrare.

Vi säger grattis till…

Göran Caust!

– Jag hade tur på scoren, det var en del birdieputtar till som kunde ha rullat i för honom. Jag läste inför att han inte planerar att åka till brittiska öarna bara för att lära sig att spela linksgolf, utan för att vinna. Jag gillar den kaxigheten, säger Göran Caust till Svensk Golf. 

Håll utkik på Svenskgolf.se för fler tävlingar. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2021-07-21
TournyttCollin MorikawaLäsartävlingTävlingarThe OpenTitleistTournytt
Scroll to Top