Meja Örtengren leder och Nora Sundberg ligger delad trea efter två ronder av Portuguese International Ladies Amateur Championship // Foto: Göran Söderqvist

Junior Solheim Cup

Minst två svenskor i Junior Solheim Cup

Örtengren och Sundberg har spelat sig in den prestigefyllda matchen.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-20 Uppdaterad 2021-07-20

Den 1-2 september spelas Junior Solheim Cup på Sylvania CC i Toledo, Ohio.

Och redan nu kan vi konstatera att det blir minst två svenska spelare i det europeiska laget. Lagets kapten, Annika Sörenstam, offentliggjorde sju av de tolv spelarna i laget under måndagen och både Landeryd GK:s Meja Örtengren och Stockholm GK:s Nora Sundberg tog varsin plats.

Övriga fem spelare som tas ut meddelas den 26 juli.

Örtengren har vunnit både German Girls och Annika Invitational Europe under 2021 och dessutom kom hon tvåa i JSM. Sundberg har varit fyra, tvåa och åtta i samma tävlingar.

Övriga som tagits ut i den första uttagningen till det europeiska laget är danskan Amalie Leth-Nissen, fransyskan Constance Fouillet, tyskan Paula Schulz-Hanßen och de båda spanjorskorna Andrea Revuelta och Cayetana Fernandez.

På grund av pandemin ändrades uttagningsreglerna i januari 2021 och baseras på en mängd olika faktorer och resultat.

– Det har varit ett par annorlunda år på grund av pandemin och tjejerna har inte haft så många tävlingsmöjligheter. Men vi är glada att kunna presentera de här unga men talangfulla spelarna och jag ser mycket fram mot att få jobba med laget, sa Sörenstam. 

Schweiziskan Nora Angehrn, coach för det schweiziska landslaget är Sörenstams vicekapten i Ohio.

Stora Solheim Cup spelas den 4-6 september på Inverness Club också det i Toledo, Ohio.


Text: Martin Strömberg • 2021-07-20
TournyttAmalie Leth-NissenAndrea RevueltaAnnika SörenstamCayetana FernandezConstance FouilletJunior Solheim CupMeja ÖrtengrenNora AngehrnNora SundbergPaula Schulz-HanßenTournytt
Rulla till toppen