Louis Oosthuizens möjligheter försämrades kraftigt efter dubbla bunkerbesök med bogey som följd på Royal St. George´s sjunde hål // Foto: Getty Images

The Open

Besviken Oosthuizen undvek intervjuer

Sydafrikanen missade ännu en möjlighet under avslutningen av The Open.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-19 Uppdaterad 2021-07-19

Det blev en tung avslutningsdag av The Open för sydafrikanen Louis Oosthuizen. Efter en svag inledning med bogeys på hål fyra och sedan också sjuan, den relativt enkla par-femman, där han hittade greenbunkern från mitten av fairway, sedan cleanade ett bunkerslag och till slut räddade bogey, var Oosthuizen redan på efterkälken.

Det blev 71 slag på ronden och till slut en delad tredjeplats, fyra slag bakom segrande Collin Morikawa, tillsammans med spanjoren Jon Rahm. Ännu en gång missade den skönsvingande sydafrikanen chansen att addera en major till den där underbara segern på St. Andrews 2010, då han seglade iväg ensam i toppen och vann med sju slag före Lee Westwood.

Och frågan är om inte den här avslutningen sved mer än tidigare då hans sex andraplatser varit i fokus på ett mer tydligt sätt under veckans The Open än tidigare.

Oosthuizen var den enda spelaren i toppen som undvek intervjuer och lämnade Royal St. George´s omedelbart efter slutronden. Han tackade dock publiken och gratulerade segraren Collin Morikawa via twitter senare under kvällen.Text: Martin Strömberg • 2021-07-19
TournyttCollin MorikawaEuropean TourJon RahmLouis OosthuizenRoyal St George'sThe OpenTournytt
Rulla till toppen