Jon Rahm har skaffat sig en avlägsen chans att vinna sin andra raka major på söndag. Foto: Getty Images

The Open

Världstvåan: “Bland de svåraste pinnar jag sett”

Jon Rahm kom i mål med en 68:a tredje ronden. Efteråt var han närmast chockad över hur svåra flaggplaceringarna var.

Text: Oskar Åsgård • 2021-07-17

Sen återkomsten efter att ha smittats med Covid-19 i juni (och varit tvungen att dra sig ur The Memorial efter 54 hål när han ledde med sex slag) har Jon Rahm varit omutlig på banan. För en månad sen vann han sin första major i US Open. På fredagen gick han runt Royal St George’s på 64 slag, sex under par, och tog sig tillbaka in i tävlingen efter en svag öppningsrond.

Han behövde ännu en bra rond under lördagen för att på allvar kunna utmana om segern.

Spanjoren rullade visserligen i fem birdies under tredjeronden, men parade ihop det med tre bogeys vilket tog honom från fem till sju under par sammanlagt. Det placerar honom som delad sexa, fem slag bakom ledande Louis Oosthuizen.

– Riktigt bra rond, jag spelade bra. På grund av vädret var det nog lätt att tro att det kunde ha varit lägre idag, men flaggplaceringarna var inget skämt. Jag vet inte om det gick att se på TV, men det där var några av de svåraste pinnar jag någonsin sett, säger Jon Rahm i sin intervju efter ronden.

Visst, svårighetsgraden skruvades förmodligen upp någon grad under lördagen. Men sett till hur relativt sett mjuk banan ändå spelas var det nog tvunget för att skapa en lite mer utmanande prövning för spelarna, så att agnar kunde sållas fram från det berömda vetet.

Om Rahm ger sig några chanser att vinna sin andra major i följd imorgon?

– Jag kommer att behöva spela felfritt imorgon, men man ska aldrig säga aldrig.

Klicka här för en aktuell ledartavla.Text: Oskar Åsgård • 2021-07-17
TournyttJon RahmThe OpenTournytt
Scroll to Top