Dylan Frittelli höll inte igen på Royal St Georges avslutningshål. Foto: Getty Images.

The Open

Fem fascinerande siffror från The Open

Längst från tee, hetast med järnen och greenen som sätter mest myror i spelarnas huvuden? Vi har svaren.

Text: Eric Franzén • 2021-07-17

331 meter

Så lång var Dylan Frittellis drive på hål 18 under fredagen, vilket är den längsta som hittills uppmätts i årets upplaga. Det näst längsta utslaget stod Tony Finau för på samma hål, fast fem meter bakom Frittellis massiva slägga från tee.

44 procent

Så många av spelarna har hittills missat greenen på Royal St George’s första hål under de två tävlingsronderna. Öppningshålets snittscore landande samtidigt på 4,13 slag vilket gör det till banans åttonde svåraste.

71 procent

Ja, där har ni antalet spelare som hittills träffat fairway på hål nio. Lättare än så blir det just nu inte på Royal St George’s, där hål åtta rankas som det näst lättaste hålet att hitta ut på från tee. Åtminstone för de 69 procent av fältet som träffat den finklippta ytan. 

4.26 slag

Där har ni snittscoren på hål 5, som under föregående två ronder varit tävlingens näst högsta på Royal St George’s. En stor del i förklaringen till detta finns i att endast 37 procent av spelarna har lämnat hål 5 med en greenträff i statistiken.

86 procent

Så många greener har Brandt Snedeker prickat på rätt antal slag på Royal St George’s i år. En stark siffra som givetvis innebär att amerikanen toppar denna kategori, tre procentenheter före Ryan Fox. 


Text: Eric Franzén • 2021-07-17
TournyttBrandt SnedekerDylan FrittelliThe OpenTony Finau
Scroll to Top