Alex Norén fick inte starten han önskat sig i The Open Championship. Foto: Getty Images

The Open Championship

Norén: ”Sånt som händer men ska inte hända”

Tung start för svensken i The Open. En dålig drive gav oönskat läge inför fredagsronden.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-15

Alex Norén startade tidigt på torsdagsmorgonen, klockan 07.08 lokal tid, och var först ut av fältets fyra svenskar. Efter en lovande start med två birdies under de första fyra hålen var han bra med. Sen följde en lång rad av par i scorekortet och Norén var nöjd med det stabila spelet.
– Spelade ganska bra första tolv hålen sen kom några dåliga slag på 13 och sen satsade jag för mycket från tee på 14 och försökte komma långt fram och slå bollen lågt men den blev dålig och jag slog out till höger och sen missar jag green med en chipp och det är så man gör trippelbogey. Det är sådant som händer men ska inte hända här. Efter det hade jag det lite kämpigt med humöret. Det här är golf och ibland får man inte ut vad man vill, säger Norén till The Open Media.

Trippeln på 14 följdes direkt av ytterligare en bogey. En birdie på hål 16 putsade till scoren lite men efter första dagens spel är Norén långt från täten. Det blev till slut 74 slag, fyra över par. Nu kommer det krävas en klart bättre score på fredagen för att det ska bli fortsatt spel i helgen.
– Jag måste spela som idag men bli lite bättre på att välja klubba utan att jaga för mycket. Det sämsta man kan göra på en sådan här bana är att pressa för mycket. Det är bättre att träffa många greener och ta långa puttar. Kan du göra 13-14 par och få i några birdies utan att jaga för mycket så är det bra, även om jag måste skjuta bra imorgon för att få vara med i helgen. Banan spelas inte så svårt som den kan göras men vinden är där och pinnarna satt ganska svårt uppe på små kullar. Att skjuta riktigt lågt kräver enormt bra puttning och man måste våga utmana pinnarna, säger Norén.

I skrivande stund är Alex Norén delad 81:a, nio slag bakom täten.
Aktuell ledartavla hittar du här.

Imorgon startar Norén andra varvet klockan 13.09 svensk tid. Vi får hoppas att han skakat av sig trippelbogeyn till dess.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-15
TournyttAlex NorénThe OpenTournytt
Scroll to Top