Vem hade trott att tysken Marcel Siem skulle gå under par första ronden i årets The Open. Inte ens Siem själv förmodligen. Foto: Getty Images

The Open Championship

Från helvetet till paradiset

Tysken Marcel Siem har all anledning att le efter första ronden i The Open.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-15

År 2013 var tysken Marcel Siem rankad 48:a i världen. 2014 vann han sin fjärde och senaste tävling på European Tour. Men från 2015 började han sakta och säkert försvinna från de stora tävlingarna och världstoppen. 

Förra veckan kom Siem till Frankrike och Golf PGA France du Vaudreuil för att spela Challenge Tour-tävlingen Le Vaudreuil Golf Challenge. På söndagen stod han som segrare i tävlingen och hade samtidigt säkrat en biljett till The Open Championship. Men för Siem var det inte helt säkert att han skulle ställa upp i veckans major. Hans absoluta mål med säsongen är att sluta topp-20 på Challenge Tour-rankingen och ta sig tillbaka till European Tour. Första tanken var därför att spela veckans CT-tävling i Österrike. 
Efter lite betänketid bestämde han sig dock att åka till Royal St George’s och spela sin första majortävling på sex år. 

Han har förvisso bara spelat en rond hittills men efter 67 slag, tre under par, är han bra med och har alla chanser att få spela i helgen och spela till sig värdefulla rankingpoäng.
– Jag var bättre från tee förra veckan men bättre med järnen idag. Jag lever fortfarande lite i en dröm efter förra veckan och jag är riktigt, riktigt glad, säger Marcel Siem till The Open Media. 

Att han dessutom fyller 41 år samma dag som han spelar sitt första majorvarv på länge är inget Siem själv tänker på. 
– Det finns ingen tid för firande. Jag ska äta middag. Det är min 14:e raka tävlingsvecka. Jag är trött men kanske tar en öl med Guy (caddien) sen, men det viktigaste är mycket sömn. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-15
TournyttMarcel SiemThe OpenTournytt
Scroll to Top