Jordan Spieth är tvåa i The Open efter första ronden. Foto: Getty Images

The Open Championship

Därför spelar Jordan Spieth alltid bra i The Open

Amerikanen tvåa efter första ronden, ett slag bakom ledande Louis Oosthuizen.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-15 Uppdaterad 2021-07-15

Första dagens spel i 149:e upplagan av The Open Championship bjöd inte på några större överraskningar och i toppen hittar vi två tidigare mästare. Sydafrikanen Louis Oosthuizen, som vann på St Andrews 2010, leder på sex under par efter en bogeyfri 64-rond.
– I mitt huvud, den bästa ronden jag kunde spela. Jag gjorde inga misstag och när jag hade bra birdielägen så satte jag puttarna. En väldigt stabil och bra rond, säger Oosthuizen som slutat tvåa i årets US Open och PGA Championship. 
Att sydafrikanen är i majorform är tydligt och han kommer säkert vara med i toppen när det ska avgöras i helgen. 

En av utmanarna är The Open-speciallisten Jordan Spieth. Amerikanen är ett slag bakom Oosthuizen efter 65 slag idag. Han delar andraplatsen med landsmannen Bryan Harman som inledde första varvet med tre raka birdies. 
Jordan Spieth gör sitt åttonde The Open. Han vann 2017 och har inte missat kvalgränsen någon gång. Sämsta placeringen var 44:e plats i debuten 2013 på Muirfield. I år har trefaldige majorvinnaren börjat visa fornstor form och i april vann han sin första PGA Tour-tävling på fyra år. 

I The Open-sammanhang brukar han alltid hitta en växel till och verkar så ha gjort även denna gång. Efter ronden fick 27-åringen frågan varför han alltid tycks spela bra på brittisk mark.
– Jag tror att jag kortar av svingarna här och slår mer punchade slag. Vilket jag borde göra mer av hemma också. Här blir man mer slagfokuserad och mindre svingfokuserad. Om du slutar tänka på slaget du ska slå här så kanske du inte hittar bollen sen. Istället för ett drivingrange-slag i Palm Springs så måste du spela slag som ger dig mer fördelar. Du måste även välja olika klubbor beroende på om du slår fade eller draw, de går 15-20 yards annorlunda beroende på skruv. Så för att summera, här finns det mer yttre faktorer att förhålla sig till och jag tror att jag trivs med det.

Marcus Kinhult är bäste svensk efter första dagen och är delad 32:a efter 69 slag, ett under par. Henrik Stenson är ett över par på delad 74:e plats. Rikard Karlberg gick två över par första ronden och är delad 91:a. Alex Norén spelade länge stabilt men på hål 14 blev det en trippelbogey efter att ha slagit out på utslaget. Norén är fyra över par på 127:e plats.

Här hittar du aktuell ledartavla. 
Och här hittar du svenskarnas starttider för rond 2.


Text: Olof Åsgård • 2021-07-15
TournyttJordan SpiethLouis OosthuizenThe OpenTournytt
Scroll to Top