Lee Westwood har 87 majorstarter utan seger. På måndag kan han ha 88, flest av alla. Foto: Getty Images

The Open Championship

Rekordet ingen önskar Lee Westwood

En vinst i The Open för engelsmannen skulle göra att han fortsatt bara delar det mindre roliga majorrekordet.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-13

När Lee Westwood peggar upp i The Open Championship på torsdag är det hans 88:e start i en majortävling. Två andraplatser i The Masters och en i The Open är engelsmannens bästa resultat och inför veckans major delar 48-åringen ett mindre smickrande rekord med Jay Haas – flest majorstarter (87) utan seger. 

På måndag kan Westwood vara ensam rekordhållare men som vanligt när det kommer till majors har han många supportrar världen över som vill att han ska kröna karriären med en seger i The Open. Först måste han besegra motståndet och tämja Royal St George’s, en Open-bana han inte haft någon lycka på i tidigare upplagor. Både 2003 och 2011 missade engelsmannen kvalgränsen. 

Jay Haas spelade sin sista majortävling 2008 och stannade på 87 majorstarter utan seger. När Sergio Garcia vann The Masters 2017 var det i hans 74:e majortävling. Colin Montgomerie har inte spelat någon majortävling sedan The Open 2016 och har 75 majorstarter utan seger. En färre än amerikanen Steve Stricker på 76.
Nästan allt talar för att Lee Westwood kommer vara den som ensam toppar denna oönskade lista men det är många som hoppas att så inte blir fallet.

Aldrig favorittippad, alltid lyckönskad. Scenen är satt för en Westwood-saga på hemmaplan. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-13
TournyttLee WestwoodThe OpenTournytt
Scroll to Top