Rory McIlroy var första man på plats inför veckans The Open på Royal St. George´s // Foto: Getty Images

The Open

McIlroy: “Låga förväntningar är nyckeln”

Nordirländska favoriten först på plats för att förbereda sig inför The Open.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-13 Uppdaterad 2021-07-13

Efter att ha missat kvalgränsen i Scottish Open åkte nordirlänaderen Rory McIlroy raka spåret till Royal St. George´s för att ta chansen till ett par dagars extra träning inför veckans The Open.

Nordirländaren var förste man på plats.

När det drar ihop sig till majors tillhör McIlroy alltid den grupp av spelare som får bära ett tungt favoritskap men faktum är att McIlroy inte vunnit en major på sju år. Senaste storsegern var då han spelade hem PGA Championship på Valhalla 2014. Sedan dess har han varit topp tio hela 13 gånger i majorsammanhang men sällan varit riktigt nära att vinna.

Nu kommer han in i tävlingen med en något märklig resultatrad. Han vann Wells Fargo i maj och många trodde att det skulle bli inledningen på en sommar då McIlroy hittat rätt igen, men så har det inte riktigt blivit. Han slutade “bara” delad 49:a i PGA Championship för att sedan spela bra och sluta delad sjua i U.S. Open. Men sedan dess har det blivit en delad 59:e plats i hemmamästerskapet Irish Open och en missad kvalgräns i Scottish Open.

Minsta sagt osäkra resultat.

– Det är en tunn linje hela tiden i det här spelet och man är aldrig så långt från bra spel som man tror är man spelar dåligt, och man är heller aldrig långt från att tappa spelet när man spelar riktigt bra. Det är golfens natur. Samtidigt vill man aldrig få för djupa svackor utan alltid hålla en viss nivå, säger McIlroy inför veckans major.

Han berättar också att han tror att nyckeln till framgång ofta är att hålla förväntningarna på en låg nivå. Att vara nollställd inför uppgiften.

– Det var vad som hände när Darren Clarke vann här 2011 och många spelare trivs bättre när man inte har för mycket tyngd på axlarna.

Rory McIlroy har hittills en seger i The Open från Royal Liverpool 2014 då han vann två slag före Rickie Fowler och Sergio Garcia.


Text: Martin Strömberg • 2021-07-13
TournyttDarren ClarkeEuropean TourPGA TourRory McIlroyThe OpenTournytt
Scroll to Top