Både Bubba Watson och Hideki Matsuyama har lämnat återbud till The Open nästa vecka // Foto: Getty Images

The Open

Två segrare i Masters missar The Open

Watson: "Jag skapar inte reglerna men jag måste följa dem"

Text: Martin Strömberg • 2021-07-11 Uppdaterad 2021-07-11

Manfallet fortsätter när det gäller nästa veckas The Open på Royal St. George´s.

Idag meddelade först R&A att segraren i årets U.S. Masters, Hideki Matsuyama, lämnat återbud till The Open då han trots att han är symtomfri fortsätter att visa positiva resultat på testerna efter att ha drabbats av covid-19 inför förra veckans Rocket Mortgage Classic.

– Jag mår okej men har inte haft möjligt att träna eller förbereda mig och det i kombination med svårigheterna att resa in i Storbritannien avgjorde, säger Matusyama.

Senare under söndagen meddelade dubble Masterssegraren, Bubba Watson, att han också missar majorn på grund av att han varit i kontakt med smittade personer. Han är själv vaccinerad men det har inte gått tillräckligt lång tid och han skulle vara tvungen att sitta minst fem dagar i karantän efter ankomsten till England.

– Reglerna är olika när det gäller covid för USA och Storbritannien och att hoppa på en charter eller reguljärt flyg var inte möjligt för mig. Jag skapar inte reglerna men jag måste följa dem.

Watsons och Matsuyamas platser i The Open tas istället av Brendan Steele och Harold Varner III. Närmast på tur vid fler återbud är John Catlin och sedan Adam Long.


Text: Martin Strömberg • 2021-07-11
TournyttAdam LongBrendan SteeleBubba WatsonEuropean TourHarold Varner IIIHideki MatsuyamaJohn CatlinThe OpenTournytt
Rulla till toppen