Min Woo Lee tog sin andra seger på Europatouren då han vann Scottish Open efter ett särspelshål // Foto: Getty Images

Europatouren

Lee vann genrepet inför The Open

Besegrade Detry och Fitzpatrick efter särspel.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-11 Uppdaterad 2021-07-12

Det blev en jämn avslutningsdag under Scottish Open på The Renaissance Club.

Ihållande regn störde möjligen spelarna en smula men samtidigt blev greenerna mjuka och mottagliga och scorerna höll sig ungefär som tidigare i veckan.

Redan tidigt under dagen smällde engelsmannen Ian Poulter i en 63.a och satte målet för de sena spelarna till 17 under par, ett mål som de faktiskt inte hade helt lätt att matcha.

Men först att ta sig in på 18 under par blev Min Woo Lee som efter helgronder på 65-64 klättrade från en placering just innanför kvalgränsen ända upp till särspel. Från ledarbollen fick 22-åringen från Perth i Australien sedan sällskap i särspelet av belgaren Thomas Detry och engelsmannen Matthew Fitzpatrick.

Särspelet avgjordes på 18:e hålet där Lee var den enda som lyckades hitta rätt platå med andraslaget. Han rullade sedan säkert i birdieputten från två och en halv meter efter att både Detry och Fitzpatrick misslyckats med att sänka från långt avstånd.

– Helt otroligt, jag har fått så mycket stöd hemifrån och folk som suttit uppe och följt mig på nätterna, den här segern är för alla dem hemma i Australien, sa en jublande glad Lee efter segern

Segern var Lees andra efter att ha vunnit ISPS Handa Vic Open hemma i Australien 2020.

Segern gav också en plats i nästa veckas The Open för Lee, som tidigare inte var kvalificerad. De andra två platserna gick till Detry samt engelsmannen Jack Senior.

Alexander Björk delade åttondeplatsen inför sista ronden men tyvärr hände inte så mycket under Björks avslutningsdag och han fick nöja sig med en rond på par och delad 26:e plats. Joakim Lagergren gick runt på 69 slag sista ronden och delade 35:e plats medan Marcus Kinhult slutade delad 59:a efter en avslutningsrond på par.


Klicka här för att komma till slutställningen


Text: Martin Strömberg • 2021-07-11
TournyttAlexander BjörkEuropean TourIan PoulterJoakim LagergrenMarcus KinhultMatthew FitzpatrickMin Woo LeeScottish OpenThe Renaissance ClubThomas DetryTournytt
Scroll to Top