Det var ingen schism som gjorde att Tim Tucker slutade sitt jobb som caddie åt Bryson, enligt båda // Foto: Getty Images

Tournytt

Bryson: “Här är min nya caddie”

Berättar om uppbrottet med Tim Tucker.

Text: • 2021-07-11 Uppdaterad 2021-07-11

När Bryson DeChambeaus caddie sedan många år, Tim Tucker, lämnade sin spelare inför DeChambeaus titelförsvar i Rocket Mortgage Classic förra veckan, spekulerades det i en osämja mellan Tucker och DeChambeau.

Nu tillbakavisar DeChambeau alla rykten åt det hållet.

– Den killen hjälpte mig att vinna en major och åtta andra segrar. Jag har inget annat än positiva saker att säga om Tim och jag är tacksam över vår vänskap. Jag bryr mig mycket om Tim och kommer att fortsätta att göra det resten av livet, förklarade DeChambeau i en intervju med golf.com.

Istället var det en brytnings som varit på gång länge. Tim Tucker har vid sidan av caddiejobbet arbetat med ett sidoprojekt som han nu går över till på heltid. Tucker har startat ett företag som ska arbeta med transporter i närheten av Bandon Dunes, banan där han tidigare arbetade.

Tucker berättar att han kom till en tidpunkt då han behövde bryta upp.

– Det var slitsamt och schemat tog på mig, vi arbetade långa dagar och många timmar. Jag kom till en punkt då jag inte mådde 100 procent och vi fattade ett beslut som var bäst för oss båda. Det enda jag ångrar var tajmingen precis innan en tävling. Det gjorde förmodligen att Bryson inte kunde ha rätt fokus på golfen den veckan och den skulden ligger på mig, berättade Tucker.

DeChambeau avslöjade dessutom via Instagram att han gjort klart med en ny caddie inför The Open.


Text: • 2021-07-11
TournyttBrian ZieglerBryson DeChambeauPGA TourTim TuckerTournytt
Scroll to Top