Henrik Norlander har fått en fin start på veckans tävling. Foto: Getty Images

PGA Tour

Norlander delad tolva i Illinois

En bra start av OS-svensken som så sakteliga hittar formen.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-09

Efter 18 spelade hål är Henrik Norlander bra med i veckans John Deere Classic. Tävlingen, som alltid spelas på TPC Deere Run i Davenport, någon timme väster om Chicago, har en tendens att ge låga segerresultat. KAnske blir det så även i år.

För efter första ronden av årets upplaga är de två ledarna, Sebastian Munoz och Chesson Hadley, åtta under par. Hadley spelade felfri golf med elva par och åtta birdies. Munoz å andra sidan hade visserligen en plump i protokollet men avslutade sin torsdagsrond med fem raka birdies.
– Det är lustigt för det är oftast när jag spelar lite mer säkert som jag gör många birdies. Då har jag tremetersputtar och helt plötsligt sitter de. Det var så jag spelade idag och det är därför vi är var vi är, sa Munoz efter ronden.

Norlander då? Under torsdagen gjorde svensken birdies på hål 11 (hans andra för dagen) och hål 14 innan det blev en bogey på hål 15. Därefter tog han tillbaka den plumpen på hål 17.
På de första nio, svenskens sista för dagen, blev det birdies på hål 2, 4 och 5. Därmed var han fem under par, vilket hade lett till en delad sjunde plats. Men en bogey på hål 17 gör att han “bara” är fyra under par och på en delad tolfte plats, fyra slag efter ledarduon med 54 hål kvar att spela.

Jonas Blixt är näst bäste svensk. En 69-rond gör att han är två under par och på en delad 52:a plats. Alex Norén är ett slag bakom och delar därmed 75:e platsen.


Här kan du se en aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:



Text: Jesper Johansson • 2021-07-09
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top