Nasa Hataoka storspelade under torsdagen. Foto: Getty Images

LPGA

Hataoka med bländande 61-rond – hyllar Sörenstam

Nasa Hataoka var och nosade på en 59:a under torsdagen. Hon fick nöja sig med tio under par, 61 slag.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-09

Nasa Hataoka hade chansen att gå runt på 59 slag under torsdagen. Det skulle göra japanskan till en andra i historien efter Annika Sörenstam. Men med ett par på det sista hålet blev det “bara” 61 slag för stjärnan. Det innebär tio under par och en fyra slag stor ledning med tre ronder kvar att spela.
– När jag gjorde min nionde birdie började jag fundera lite på det. Men när jag bara hade två hål kvar och det såg svårt ut tänkte jag mest på hur bra Annika Sörenstam var istället för hur jag själv skulle göra det.

Japanskan gjorde sex raka birdies från hål 15 till hål 2 och ytterligare tre hål 5 till 7 för att därefter avsluta med två par. Anledningen till det låga resultatet var enligt henne själv kontrollen med järnen som gav henne korta birdieputtar.
– Jag kände ingen press på mig själv samtidigt som jag inte kände mig så där kanonbra. Men allt var under kontroll och jag antar att jag var i den berömda “zonen”. Full kontroll.

Linnea Ström är bästa svenska efter första ronden på Highland Meadow Golf Club. Hon är fyra under par och därmed på en delad 14:e plats.

Här är en aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Jesper Johansson • 2021-07-09
TournyttLPGA TourNasa HataokaTournytt
Scroll to Top