Cameron Davis kommer inte att spela The Open. Foto: Getty Images

Giftermål och pappersarbete stoppar Davis från The Open

För andra gången i karriären skulle Cameron Davis spela i The Open nästa vecka. Men så blir det inte på grund av en ansökan om amerikanskt uppehållstillstånd.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-09 Uppdaterad 2021-07-09

Cameron Davis vann på PGA Tour förra veckan och blev därmed reserv till nästa veckas Open Championship. Under torsdagen valde Kevin Na hoppa av mästerskapet vilket också innebar att han hade starttider klara på Royal St Georges.

Men vi kommer inte att få se Cameron Davis spela golf på engelska linksen, istället tog Martin Kaymer platsen. Anledningen till att Davis inte ska spela var, enligt R&A, att han inte ”kunde resa”. Det har nu fått sin förklaring och det grundar sig i att han har gift sig.
– Jag gifte mig i september och bestämde mig då för att påbörja processen för att få ett green card så att resandet in och ut ur USA skulle bli enklare. Men, tyvärr, får jag inte lämna USA under de sex månader processen genomförs. Detta innebär att jag inte kan resa till mästerskapet nästa vecka, förklarar Davis till medier på plats under veckans PGA Tour-tävling.

Aj. Cameron Davis får alltså inte åka över Atlanten för att spela i nästa veckas major på grund av det arbete som krävs för att han ska få uppehållstillstånd i USA.
Vilket som kanske är lite skönt för australiern är att han inte skulle debutera, utan att han faktiskt spelat majorn en gång tidigare. 2018 blev det en dlead 39:e plats på Carnoustie. Som en liten bonus får han nu också chansen att vinna två raka veckor på PGA Tour, vilket få spelare lyckats med. Efter 18 spelade hål är han fyra under par, på en delad tolfte plats.

Dessutom får han chansen att vila lite från golfen under nästa vecka då majorn spelas. Vilket han också ser fram emot.
– Det ska bli härligt att träffa min familj och fira segern hemma i Seattle nästa vecka och ladda batterierna. Jag känner redan nu att den här veckan är kämpig, jag är trött. Det ska bli skönt att få lite vila.

Davis kanske intalar sig det, men känslan är väl att han nog hade orkat åka över till England för nästa veckas major om han hade kunnat…


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Jesper Johansson • 2021-07-09
TournyttCameron DavisPGA TourThe OpenTournytt
Rulla till toppen