European Tour och Sunshine Tour utvecklar sitt samarbete. Foto: Getty Images

Tournytt

Europa och Sydafrika kommer närmare varandra

Förvänta dig fler européer i Sydafrika och sydafrikaner i Europa framöver.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-09 Uppdaterad 2021-07-09

European Tour ich Sunshine Tour meddelar att de kommer börja arbeta tillsammans tätare än de redan gör. Den sydafrikanska touren har varit en språngbräda för många stjärnor och nu meddelar ET att man ska fortsätta och utveckla samarbetet för att förbättra den afrikanska proffstouren.

Bland annat kommer man att göra South African Open Championship till en delad tävling mellan ET och ST fram och igenom 2025. Prissumman kommer som minst vara 1,5 miljoner dollar under den här perioden. Fler tävlingar kommer också att vara en del av de båda tourerna även om man inte meddelar vilka i dagsläget.

Challenge Tour kommer också att tjäna på partnerskapet. Detta då man inte bara kommer behålla de tre delade tävlingarna man redan har. Planen är att ännu fler ska bli delade, alltså ge poäng på de båda tourerna.

Keith Pelley, vd för European Tour, säger:
– I många år har European Tour högt värderat relationen vi haft med Sunshine Tour och dagens uttalanden är nästa steg på vår resa tillsammans. Genom ledarskap, vision och övertygelse från Sunshine Tours ordförande Johann Rubert har Sunshine Tour inte bara blomstrat och producerat många av golfens största stjärnor över decennier. Den har också blivit en del av ett ekosystem som är kärnan i professionell golf.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Jesper Johansson • 2021-07-09
TournyttEuropean TourSunshine TourTournytt
Scroll to Top