Kevin Na kommer inte spela årets sista herrmajor. Foto: Getty Images

Restriktioner tvingar Na att avstå majorn

R&A har satt upp strikta restriktioner för deltagarna i årets Open Championship. Detta har gjort att Kevin Na avstår att delta.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-08 Uppdaterad 2021-07-08

Kevin Na kommer inte att spela The Open senare i juli. Detta gör honom till förste amerikan att skippa majorn på grund av de hårda restriktionerna för spelarna som deltar i mästerskapet.
– Det var ett tufft beslut men för mig och min familj är det bättre att skippa The Open i år. Jag kommer tillbaka nästa år. Det är en av mina favoritveckor och jag skulle älska att en dag få hålla i Claret Jug, säger Na i ett pressmeddelande.

Näst på listan för att delta skulle vara Cam Davis. Men R&A, som arrangerar majorn, säger att han inte ”kunde resa”. Det innebär att Martin Kaymer kommer att ta Kevin Nas plats. Den tvåfaldige majorvinnaren kommer till majorn med en ganska bra form, då han på sina senaste sju starter haft två andraplatse.

Näste person på reservlistan är Andy Sullivan. Därefter Antoine Rozner och Troy Merritt.

Kevin Na är den förste att tacka nej till deltagandet i majorn men flera spelare har yttrat sin … besvikelse över de hårda restriktionerna för majorns deltagare. Främst eftersom man planerar att släppa in 32 000 supportrar per dag.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Jesper Johansson • 2021-07-08
TournyttKevin NaMartin KaymerThe OpenTournytt
Rulla till toppen