Danielle Kang är en av de stjärnor som skippar Evian Championship. Foto: Getty Images

Evian Chmapionship

Flera stjärnor skippar majorn

Evian Championship kommer spelas med endast 15 av världens 20 högst rankade spelare.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-08 Uppdaterad 2021-07-08

Danielle Kang, Lexi Thompson, Nasa Hataoka och Stacy Lewis. Det här är fyra av golfens största stjärnor. Ingen av dem kommer att delta i årets Evian Championship.

Det är i dagsläget oklart varför de fyra stjärnorna inte ska spela majortävlingen i Frankrike. Kanske har det att göra med att Danielle Kang och Lexi Thompson ska spela i OS och därmed inte vill resa över till Europa dessförinnan. Nasa Hataoka och Stacy Lewis skippade också Evian Championship 2017 men då var det för att tävlingen spelades i september. Om man tillåts spekulera kanske det inte bara hade med tiden på året att göra, utan att det faktiskt också handlade lite om spelplatsen.

Men med i startfältet hittar vi bland annat Nelly Korda och Jessica Korda. De ska också spela OS. Dessutom världstvåan Jin Young Ko, som vann majorn 2019 – senast den spelades.

Inom en månad ska två majors samt OS spelas för damerna. Efter sista majorn, Women’s British Open, är det ett två veckors uppehåll innan det är dags för Solheim Cup på Inverness club i Toledo, Ohio.

Sedan tidigare är det klart att Hannah Green och Shanshan Feng inte kommer spela Evian Championship. Detta då Feng vill fokusera på OS samtidigt som Green vill hem till Australien för att besöka vänner och familj. Något som inte hade varit möjligt på ett år om hon inte åkte dit nu i sommar.

Totalt är det fem av världens 20 högst rankade som skippar majorn. Med blågula ögon har vi Dani Holmqvist, Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist, och Madelene Sagström att heja på i dagsläget. Ytterligare sex spelare ska dock få en plats i majorn. Tre via segrar på LPGA Tour. Tre genom inbjudningar.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Jesper Johansson • 2021-07-08
TournyttDanielle KangLexi ThompsonLPGA TourNasa HataokaStacy LewisTournytt
Scroll to Top