Jin Young Ko höll undan med ett slags marginal och tog sin åttonde seger på LPGA-touren i Texas // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Ko tog åttonde LPGA-segern

Höll undan för succéfinskan i Texas.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-05 Uppdaterad 2021-07-05

Efter att ha varit världsetta i nästan två år tappade sydkoreanskan Jin Young Ko den positionen till Nelly Korda efter amerikanskans två raka segrar nyligen.

Men under veckans Volunteers of America Classic på Old American Golf Clubvisade Ko att hon tänker kämpa för att ta tillbaks platsen som etta. Ko vann efter att ha avslutat med sju raka par för 69 slag, men marginalen ner till finskan Matilda Castren blev bara ett slag. Ko rullade i segerputten från en knapp meter under en blåsig dag och var märkbart lättad när segern var klar.

Segern var Kos första den här säsongen men hennes åttonde totalt på LPGA Tour och den kom efter en tyngre period för Ko som haft svårt att blanda sig i toppstriden i tävlingar den senaste tiden.

– Det har varit mycket press i att vara etta i världen men jag är lycklig att jag lyckades vinna idag, sa Ko efter segern.

Ytterligare ett slag bakom Castren, på en tredjeplats kom spurtande amerikanskan Gaby Lopez, som avslutade med 65 slag.

För svensk del blev Anna Nordqvist (-1) bäst på en delad 47:e plats medan Linnea Johansson (par) slutade delad 56:a. Elin Arvidsson (+3) slutade på en delad 70:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-07-05
TournyttAnna NordqvistElin ArvidssonGaby LopezJin-Young KoLinnea JohanssonLPGA TourMatilda CastrenTournytt
Scroll to Top