Rickie Fowler tycker det är lite underligt att 32 000 åskådare per dag ska få se proffsen spela i The Open samtidigt som spelarna lever i en tight bubbla. Foto: Getty Images

The Open

Fowler skeptisk till hårda The Open-restriktioner

Det kommer inte var någon semester för spelarna att delta i The Open. För att vinna herrarnas sista major ska du inte bara besegra alla andra spelare. Du ska också vinna mot stenhårde restriktioner vilket gör livet surt för deltagarna.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-05

Inte den här veckan men nästa. Då är det dags för The Open på Royal St Georges, sydöst om London. Det är herrarnas sista major för året och med i tävlingen är Rickie Fowler, en spelare som trots sin stjärnstatus endast spelat en av de senaste tre majors som avgjorts. Men trots det ser han inte helt fram emot det. Anledningen är restriktionerna som satts upp av R&A.

I juni meddelade de att 32 000 personer per dag kommer att få befinna sig på området. Detta påvisar att man anser sig ha kontroll över covid-19 och att man vill skapa en publikfest. Problemet är bara att de som ska stå för underhållningen, spelarna, kommer leva under riktigt hårda protokoll.

Förra veckan meddelade R&A till spelare, caddies, tränare och agenter hur de måste agera under mästerskapet och efter att deltagarna läst de fem sidorna av restriktioner var tonen … tja, inte god i alla fall. Restriktionerna är så pass hårda att Hideki Matsuyama, som vann The Masters tidigare i år, valt att inte delta i majorn då det är för mycket jobb som krävs för att få spela. Många tycker att R&A är på tok för strikta när det kommer till majorn. Rickie Fowler var en av dem. Han har också uttalat sig i frågan.
– Jag är vaccinerad men jag antar att . . . tyvärr spelar det ingen roll om man är vaccinerad eller inte, sa Fowler efter tredje varvet av helgens Rocket Mortgage Classic.
– Det finns några problem här. Jag har pratat med några av de andra och det är många som hört av sig till The Open eftersom det är så många frågor som ställts. Hur gör man om en eller två personer testas positivt på planet över Atlanten? Självklart kommer vi alla behöva leva i vår egna lilla bubbla och vi kan inte vara runt andra spelare.

Rickie Fowler sa också att det blir lite hyckleri av R&A med de strikta restriktionerna.
– Det är som att vi spelare, vi måste hoppa igenom en hel del hinder och ducka för kulor samtidigt som de släpper in 32 000 personer per dag. Jag vet inte… jag kan inte ge något tydligt svar på det här just nu.

Det är oklart hur många som kommer att avstå deltagandet i majorn på grund av restriktionerna. I dagsläget har Sungjae Im och Si Woo Kim dragit sig ur. Men deras beslut har snarare med fokus på OS att göra. Snarare än de hårda reglerna kring majorn i England.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Jesper Johansson • 2021-07-05
TournyttRoyal St George'sThe OpenTournytt
Scroll to Top