Troy Merritt jublar ihop med sin caddie och medspelare efter fullträffen på det elfte hålet // Foto: Getty Images

PGA Tour

TV: Kolla in ledarens drömslag

Norén jagar en topp tio-placering efter fin 67-rond.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-04

Rocket Mortgage Classic har spelat 54 av 72 hål och det kommer med största sannolikhet att bli en tajt avslutning på Detroit Golf Club.

Det är elva spelare inom tre slag i toppen och allra längst upp finns Troy Merritt tillsammans med chilenaren Joaquin Niemann.

35-årige Merritt har två segrar på PGA-touren i bagaget från Barbasol Championship 2018 och Quicken Loans National tre år tidigare.

Under lördagens rond hade han redan gjort fyra birdies när han kom till det elfte hålet, en par-trea på knappt 200 meter.

Merritt valde en järnfemma och gjorde så här:

Tyvärr blev fullträffen, som var Merritts första på PGA-touren, starten på sju avslutningshål som bara bjöd på en bogey och resten par för 67 slag totalt.

– Det kändes inget annorlunda men jag missade ett par utslag och sedan gav jag inte mig själv några riktigt bra chanser på birdies. Men jag lyckades hänga i och ligger fortfarande bra till inför avslutningen, sa Merritt efteråt.

Niemann å sin sida avslutade starkt med två sena birdies för att ta sig upp jämsides Merritt inför siat ronden på söndagen. Ledarduon skuggas i första hand av Hank Lebioda och Cam Davies, både 13 under par, samt Brandon Hagy på 12 under par.

För svensk del var Alex Norén ett glädjeämne under lördagen då Haningespelaren gick runt på 67 slag utan att göra en enda bogey. Fem birdies och resten par i kortet och Norén tjänade 2,6 slag mot fältet från tee till green. Han klättrade från delad 46:e till delad 15:e plats på sina nio under par totalt, fem slag bakom Merritt och Niemann.

För Henrik Norlanders del blev det 70 slag och han delar 47:e plats på sex under par i det stentuffa mittenskiktet av resultatlistan. Jonas Blixt föll tillbaks 24 placeringar till en delad 58:e plats efter en rond på 72 slag. Blixt är fem under par totalt och nio slag från täten.


Klicka här för att komma till ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2021-07-04
TournyttAlexander NorenBrandon HagyCam DaviesHank LebiodaHenrik NorlanderJoaquin NiemannJonas BlixtPGA TourTournyttTroy Merritt
Scroll to Top