Förra världsettan Jin Young Ko spelade 30 hål under lördagen utan att göra en enda bogey // Foto: Getty Images

LPGA Tour

30 hål samma dag – noll bogeys

Jin Young Ko leder inför sista ronden i Texas.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-04 Uppdaterad 2021-07-04

Sydkoreanskan Jin Young Ko va världsetta i nästan två år innan Nelly Korda petade ner henne till andra plats efter sina två raka segrar nyligen.

Men nu visar Ko att hon vill ha tillbaks den där förstaplatsen – den 25-åriga sydkoreanskan imponerade stort under tredje dagen av Volunteers of America Classic på Old American Golf Club i Texas. Först spelade hon klart den uppskjutna ronden från i fredags på ett under par och efter ett kort uppehåll för lunch gick hon runt på 66 slag på eftermiddagen efter tre birdies och en eagle. Lördagen var en kamp för spelarna att hinna klart innan mörkret och man lyckades tack vare att man spelade i halvmörker de sista hålen.

Hon chippade bland annat i den här för en eagle på det 15:e hålet.

– Det var en lång dag men jag spelade bra och hade kul. Det var ett bra beslut att spela vidare och att vi hann klart innan mörkret kom, för jag ville absolut inte gå upp tidigt en gång till för att spela klart i morgon bitti, sa Ko efter sin maratondag.

Ko leder på 14 under par inför avslutningsronden på söndagen med ett slag före tyska Esther Henseleit och finska Matilda Castren. För Castrens del har den senaste tiden tagit henn från att vara en ganska anonym rookie till en segrare och nu jagar hon seger nummer två för säsongen. Hon vann LPGA Medieheal Championship på Lake Merced för en knapp månad sedan och tog där sin första seger på LPGA Tour.

– Det här är så viktiga erfarenheter. Jag visste att jag skulle gå i ledarboll idag och förhoppningsvis känner jag mig avslappnad i morgon och kan göra likadant som i Mediheal, sa en nöjd finska.

Linnea Johansson (par) är bästa svenska spelare på en delad 51:a plats, 14 slag bakom ledande Ko. Anna Nordqvist är två över par totalt på delad 67:e och Elin Arvidsson ytterligare ett slag ner, tre över par, på delad 70:e plats.


Klicka här för att komma till ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2021-07-04
TournyttAnna NordqvistElin ArvidssonEsther HenseleitJin-Young KoLinnea JohanssonLPGA TourMatilda CastrenTournytt
Rulla till toppen