Finländskan Matilda Castren har fått sitt stora genombrott på LPGA-touren i år och leder just nu i Texas // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Finska imponerar på LPGA-touren

Jagar andra segern på mindre än en månad.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-03 Uppdaterad 2021-07-03

Efter att starten av andra ronden i Volunteers of America Classic, skjutits fram i sex timmar på grund av dåligt väder, gick finländskan Matilda Castren ut och gjorde precis vad hon gjort under första ronden, 66 slag.

Castren, 26 år, räknas som rookie, och hon har redan lyckats ta sin första seger på LPGA-touren då hon vann LPGA Mediheal Championship för en knapp månad sedan. Utvecklingen har gått spikrakt uppåt för den tidigare framgångsrika finländska amatörspelaren.

– Jag är nöjd med spelet så här långt men det är många spelare som knappt har inlett sina andraronder så vi får väl se hur det står sig när dagen är slut, sa Castren efter sin fina rond.

För svensk del hann Anna Nordqvist spela klart sin andra rond och Anna gick på 71 slag (par) för andra ronden i rad. Det räcker just nu till en delad 62:a plats i tävlingen som har hamnat efter schemat på grund av ovädret som drog in. Några bollar har inte ens startat sina ronder.

Linnea Johansson är just nu bästa svensk på ett under par men Linnea har bara spelat två hål av sina andra rond. Elin Arvidsson hann också spela klart och hon gick på 69 slag. Elin är ett över par totalt och får hoppas på att kvalgränsen, som just nu ligger på par, tar sig åtminstone ett slag i hennes riktning.

Frida Kinhult, Linnea Ström och Louise Ridderström är färdigspelade på tre över par totalt och har med största sannolikhet spelat klart den här veckan precis som Caroline Hedwall på fem över par. Dani Holmqvist är fyra över par efter fyra spelade hål andra dagen och behöver en kanonrond när spelet drar igång igen för att klättra över kvalgränsen.


Klicka här för att komma till ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2021-07-03
TournyttAnna NordqvistCaroline HedwallDani HolmqvistElin ArvidssonFrida KinhultLinnea JohanssonLinnea StrömLouise RidderströmLPGA TourMatilda CastrenTournytt
Scroll to Top