Davis Thompson spelade riktigt fin golf under torsdagen. Foto: Getty Images

PGA Tour

Thompson gör sin tredje proffstävling – leder i Detroit

Det finns gott om talang där ute i världen. Davis Thompson är en spelare som vill slå sig in på PGA Tour och i sin tredje start som proffs har han satt sig i en fin position.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-02

Davis Thompson spelar i veckan sin tredje tävling som proffs. Och amerikanen är i ensam ledning av Rocket Mortgage Classic med 54 hål kvar att spela. Trots det är han inte exalterad över resultatet. Inte än i alla fall.
– Det låter bra på söndag. Det är bara torsdag. Jag vet att det är långt kvar, sa Thompson efter att ha tangerat banrekordet med sin 63-rond, nio under par, på torsdagen.

Närmast bakom hittar vi Brandon Hagy och Tom Lewis som är två slag efter. Seamus Power och JJ Spaun är ytterligare ett slag därefter. Efter att ha skickat ett mejl till tävlingsledningen lyckades Thompson få en av sponsorinbjudningarna till tävlingen och 22-åringen gör just nu det absolut bästa av sin möjlighet. En missad green, endast 26 puttar, nio par och nio birdies.
– Om puttern blir het kan man glida på den vågen en hel dag, sa Thompson efter ronden.
– Jag har spelat ett antal proffstävlingar nu och vet att man måste hålla koll på sina känslor. Allt kan hända. Jag vet att jag spelar bra så nu ska jag ha lite självförtroende in i fredagsronden och förhoppningsvis spela ännu en bra rond.


I tävlingen hittar vi fyra startande svenskar. Henrik Norlander och Jonas Blixt har båda fått en bra start och är fyra under par efter 18 spelade hål. Det innebär en delad 20:e plats med ett koppel av medspelare. Två slag därefter hittar vi Alex Norén, som därmed är på en delad 56:e plats. Detta efter en relativt händelsefattig dag innehållandes en bogey, tre birdies och 14 par.

Här hittar du aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-07-02
TournyttAlexander NorenDavis ThompsonHenrik NorlanderJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top