Phil Mickelson uppskattade inte en artikel som skrevs inför veckan. Foto: Getty Images

PGA Tour

Mickelson förbannad – ska inte återvända till Detroit

En artikel om ett rättsfall för mer än 20 år sedan fick Phil Mickelson att bestämma sig för att aldrig spela i Detroit igen.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-02

Phil Mickelson spelar i veckan för första gången i Rocket Mortgage Classic. Det är också sista gången han deltar i tävlingen.

Efter sin 69-rond på torsdagen på Detroit Golf Club meddelade amerikanen att han inte ser sig själv återvända till tävlingen på grund av en artikel skriven av The Detroit News.
Artikeln handlar om en rättegång 2007 då en gamblingprofil vid namn Don DeSeranno ska ha fuskat till sig 500 000 dollar från Phil Mickelson.

Till en början valde Mickelson att endast gå ut på Twitter för att kommentera sitt missnöje av artikeln. I ett av de svar han gav till artikeln skrev “Lefty”:
“Det hände för 23 år sedan. Om jag inte hade tagit mig till Detroit hade de aldrig kört artikeln. Mitt misstag att ta mig hit och att min välgörenhetsorganisation ser hur man kan hjälpa lokalbefolkningen. Tänkte inte att opportuna journalister som Rob Snells skulle utnyttja tillfället”.

Frostigt, minst sagt.

En dag senare fortsatte konversationen via Twitter. Chad Livengood, journalist i Detroit, skrev en tweet på en bild av Mickelson under torsdagen med texten “Är det där Phil Mickelson före eller efter han var klar med att argt skriva tweets om Robert Snell för att han gjorde sitt jobb?”.

“Jag har inte tweetat någonting”, svarade Mickelson. “Jag har bara svarat på andras tweets. Du och Rob gör vad ni måste göra (rapportera om något som skedde för mer än 20 år sedan) och jag gör vad jag måste göra (meddela alla att jag inte kommer tillbaka hit).”

Efter ronden förklarade Phil Mickelson sin situation ytterligare.
– Jag tycker att Rob Snell skrev en artikel den här veckan som var opportunistisk, självisk och oansvarig . . . Det var en stor uppoffring för mig att ta mig hit och det där kändes som en onödig attack. Inte för att jag bryr mig, det var mer än 20 år sedan, men det är bristen på uppskattning. Jag ser inte varför jag ska komma tillbaka hit. Det är inte så att jag har ett problem med folket här, de har alla varit underbara, men inte om sådana saker ska ske framöver, sa Mickelson.

Senast Phil Mickelson var i delstaten Michigan var 2008 då PGA Championship avgjordes där på Oakland Hill.
Hur seriös stjärnan är med sitt hot om att inte återvända återstår att se. Redan nu har namninsamlingar för att få honom tillbaka nästa år börjat fyllas på och kanske har “Lefty” redan börjat snegla på nästa års upplaga av tävlingen.


Text: Jesper Johansson • 2021-07-02
TournyttPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top