Bryson DeChambeau och Tim Tucker kommer inte längre att arbeta tillsammans. Foto: Getty Images

PGA Tour

DeChambeau lämnar caddien: ”Allt har sin tid”

Åtta segrar och många år tillsammans. Men firma DeChambeau-Tucker ser nu ut att ha konkat. De båda kommer inte längre arbeta tillsammans.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-02 Uppdaterad 2021-07-02

Bryson DeChambeau och Tim Tucker kommer inte längre att arbeta tillsammans. Bara timmar innan deras titelförsvar av Rocket Mortgage Classic meddelade DeChambeaus agent att hans spelare inte längre arbetar med caddien Tim Tucker.
– De hade en bra tid tillsammans och båda gick med på att gå skilda vägar. Allt ha sin tid. Tim började bli trött och Bryson började bli trött. Alla relationer har sitt slut och det är vad som hände här, säger agenten Brett Falkoff till Golf Channel.
– Det var inte ett specifikt skäl utan en samling. Som alla caddies och spelare går det upp och ner. De önskar inte något annat än det bästa för varandra framöver.

Om det nu är så att de båda tagit ett gemensamt beslut eller inte är väl inte helt säkert. Enligt No Laying Up, som var först med att rapportera om nyheten, ska Tim Tucker ha valt att sluta då han inte längre ville jobba med DeChambeau.

Bryson DeChambeau kommer i veckan att ha Cobras utrustningsmakare, Ben Schomin, på bagen.
Totalt lyckades Tucker och DeChambeau vinna åtta titlar tillsammans bland annat US Open. Och med tanke på amerikanens unika stil med mer analys och mindre känsla lär Tucker ha varit viktig för honom och hans framgång. Det är kanske lite för tidigt att säga något om det, men efter 18 spelade hål av veckans titelförsvar är Bryson DeChambeau bara på par – vilket just nu innebär en delad 110:e plats och en resa hem till Texas om förbättring inte sker.

För att strö salt i såren valde DeChambeaus största rival, Brooks Koepka, att publicera en bild på honom och hans caddie på Twitter med texten:
“Kunde inte göra det utan Rick! Bästa vän och bästa caddien för uppgiften. Ricky Elliot-uppskattningsdag!


Text: Jesper Johansson • 2021-07-02
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top