St Andrews kommer åter vara värd för The Open nästa år. Många lär vilja vara på plats. Foto: Getty Images

The Open

Lotteri för The Open-biljetter – första gången någonsin

2022 firar The Open 150 stolta år. Ett mäktigt jubileum som innebär att man förväntar sig ett högt tryck på biljetterna. Faktum är att man tror det blir så pass högt att man för första gången kommer ha ett biljettlotteri.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-01

The Open kommer att spelas för 150:e gången 2022. Spelplats är, givetvis, St Andrews för detta jubileum och trycket på biljetter lär vara stort. Faktum är att R&A förväntar sig ett sådant tryck på biljetterna att de för första gången väljer att anordna ett lotteri för de som är intresserade av att se världens stjärnor på plats nästa sommar.

Att ett lotteri skulle krävas är kanske inte så konstigt med tanke på hur många åskådare mästerskapet haft de senaste åren. 2019, när majorn spelades på Royal Portrush i Nordirland, var det 237 000 åskådare på plats under veckan. När man öppnade upp biljettförsäljningen för årets major, som skulle spelas 2021, på Royal St George’s såldes det ett rekordstort antal biljetter. Och senast majorn avgjordes på St Andrews, 2015, såldes nära 240 000 biljetter.

På grund av det förväntade högtrycket har R&A därför bestämt att ett lotteri är det mest rättvisa för att få sin plats i Skottland 2022.
Lotteriet har nu inletts och kommer att fortgå fram till 4 oktober 2020. Lotteriet kommer också balanseras så att “alla generationer av supportrar, från alla delar av världen samt från Storbritannien och lokalt kommer få sin beskärda del av biljetterna”.

Martin Slumbers, som är ordförande för R&A, säger:
– Det här är ett monumentalt ögonblick för golfen och The Open och ett evenemang sportentusiaster från hela världen ser fram emot. Den 150:e upplagan av The Open kommer ge supportrar chansen att vara en del av ett unik och aldrig tidigare skådat firande på sportens födelseort, St Andrews.
– Vi förväntar oss exceptionell efterfrågan på att vara en del av firandet och lotteriet kommer ge så många supportrar som möjligt chansen att säkra sina biljetter och bli en del av historien när den skapas i ett av världens största idrottsevenemang.

Biljettpriserna kommer ligga på 95 pund för vuxna under själva tävlingsdagarna och någonstans mellan 20 och 50 pund under träningsvarven. Gratisbiljetter kommer fortsatt att ges till barn samtidigt som de i åldrarna 16 till 24 får komma in för halva priset av en vuxenbiljett.

R&A meddelar också att man inte kommer sälja veckobiljetter, då man hellre vill att så många som möjligt tar sig in på området.

Intresserad av att se The Open på plats 2022? Här kan du vara med i lotteriet!


Text: Jesper Johansson • 2021-07-01
TournyttSt AndrewsThe OpenTournytt
Scroll to Top