Marcus Kinhult är bra med efter 18 spelade hål av veckans Irish Open. Foto: Getty Images

European Tour

Kinhult fint med i återkomsten: ”Tacksam”

Efter flera månaders frånvaro är Marcus Kinhult tillbaka på European Tour. Och efter 18 spelade hål är han med i täten.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-01 Uppdaterad 2021-07-01

Det var i april som Marcus Kinhult från ingenstans fick ett epilepsianfall. Sviterna från det känner han fortfarande av men efter två månaders speluppehåll är han nu tillbaka på European Tour. Och spelet är bra. Spelet är riktigt bra.

Efter 18 spelade hål av veckans Irish Open är svensken på en delad 19:e plats, fyra under par.
– Jag började förvånansvärt bra i det långa spelet och så scramblade jag ihop den sista halva av varvet. Men jag satte en del bra puttar också, säger Kinhult till Svensk Golf.

Hur känns det att vara tillbaka och spela?
– Väldigt roligt förstås och väldigt tacksam. Det… vi får se hur länge det håller i sig, men när jag nu varit borta från det ett tag är det extra roligt att göra birdies och det gör mindre ont med bogeys. Jag vet ju hur ont det gör att ligga på soffan och inte kunna vara med.
– Jag är väl inte helt fantastisk i kroppen men den är helt okej, den är good enough. Jag har Pierre här, min fystränare. Vi kör varje dag och det går åt rätt håll så jag är inte så orolig över kroppen. Den kanske är 70–80-procentig nu. Innan skadan var den väl kanske 90, så det är inte så stor skillnad och alla här ute har små skavanker här och där.

Veckans tävling på European Tour spelas på Mount Juliet Estate, en bana där en bombare kanske inte har den största fördelen. Här är det istället en spelplats där precision, konservativ taktik och bra puttning är att föredra. Tävlingsledningen har lyckats gömma pinnarna bra i kanterna vilket innebär att det är svårt att komma nära. Men när man väl gör det – eller sätter en lite längre putt – tjänar man mot fältet. En ganska bra utmaning för Marcus Kinhult med andra ord.
– Jag är nöjd med dagen, verkligen. Den var över min förväntan och jag ser fram emot morgondagen och att förhoppningsvis klara kvalgränsen. Golf är kul igen och jag är så tacksam över att kunna vara med. Just tacksamhet är något jag hänger upp mig på, säger Kinhult.

Även Vincent Norrman, som gjorde en succéartad debut som proffs i förra veckans ET-tävling BMW International Open, började bra på Irland. Norrman tog sig in i tävlingen genom sin femteplats i Tyskland och är efter första ronden delad 19:e man, med Kinhult och ett gäng till.

Australiensaren Lucas Herbert leder i skrivande stund tävlingen på åtta under par.

Se aktuell ledartavla här


Text: Jesper Johansson • 2021-07-01
TournyttEuropean TourMarcus KinhultTournytt
Rulla till toppen