Vilka ska bli en del av Padraig Harringtons Ryder Cup-lag? Foto: Getty Images

Ryder Cup

Harrington säker på två av tre kaptensval

Sergio Garcia och Ian Poulter är i princip klara för Ryder Cup. Oavsett om de kvalar in av egen maskin eller inte. Detta gör att Henrik Stenson bara har en plats att slåss om – ifall han ska bli en del av laget.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-01

Henrik Stenson sa till Svensk Golf tidigare i veckan att han har en förhoppning om att bli en av de kaptensval som Padraig Harrington gör till det europeiska laget till Ryder Cup senare i år.

Men av de platser som Harrington kommer dela ut ser det nu ut som att ett antal redan är uppbokade, vilket gör det ännu svårare för Stenson att ta en plats. Spelarna som högst troligt är klara oavsett resultat är Sergio Garcia och Ian Poulter. Harrington förklarade inför veckans Irish Open hur han tänker kring dem och deras deltagande.
– De har ett stort övertag jämfört med andra. Poulter och Sergio är två resultatrader i Ryder Cup som gör dem förtjänta av mer grundlig eftertanke när det kommer till att bli vald.
– De är spelare som gjort så mycket i Ryder Cup vilket för mig betyder mycket. Jag är en stark talesperson för dem och min förhoppning är att någon eller de båda spelar sig in i laget. Då är vi i en riktigt stark position, säger Harrington.

Padraig Harrington kommer att få välja tre spelare helt oavsett rankingpoäng och övriga positioner på diverse listor. Historiskt går dessa platser till spelare fullmatade med rutin. Så om Sergio Garcia och Ian Poulter redan säkrat två av de platserna ska Henrik Stenson ta den sista framför spelare som Justin Rose, Shane Lowry, Berndt Wiesberger och Francesco Molinari. En inte helt enkel uppgift med andra ord.


Text: Jesper Johansson • 2021-07-01
TournyttHenrik StensonPadraig HarringtonRyder CupTournytt
Scroll to Top