Byeong-Hun An behöver sova lite mer. Eller ja, han VILL sova lite mer. Foto: Getty Images

PGA Tour

An får sova efter klagomålet

Sömn är en viktig ingrediens för framgångsrik golf. Snart ska också Byeong-Hun An få sova ut innan tävlingsstart.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-01 Uppdaterad 2021-07-01

Byeong-Hun An hade ett klagomål till PGA Tour. Och touren lyssnade.

Redan där har vi något som känns ganska nytt och fräscht, med tanke på att många klagomål inte tas i beaktning av världens största golftour. Rondtider, greenböcker och annat har länge varit något som diskuterats men sällan har det gjorts något åt det.

Det An klagade på var dock något helt personligt. I fyra av sina åtta senaste tävlingar har han haft starttiden 06.45. Detta valde han att klaga på.
“Jag bad aldrig om det och jag hatar det”, skriver sydkoreanen på Twitter.

Omedelbart fick han motta kommentarer om att han borde vara glad för att han kan spela golf som arbete, vilket han valde att svara på så här:

I sina senaste 15 tävlingar ska An ha haft en starttid 07.22 eller tidigare under de första två ronderna. Detta var vad han klagade på och touren insåg att – tja, det kanske inte var helt rättvist.

Trots detta fick spelaren motta klagomål. bland annat att han lever livet som kan spela golf för att få mat på bordet och tjäna miljoner. Men det som en del missade, vilket An påpekade, var att de andra också lever på att spela golf…

Ben An skriver i tweeten ovan att han är väl medveten om att en seger skulle påverka hans starttider. Men några segrar har vi inte kunnat se från honom. Som bäst har han en delad åttondeplats i år. Totalt har han 18 topp-10-placeringar på PGA Tour genom åren. Kanske kan det dock bli en seger om han får sova lite mer, det är ju trots allt en fördel att inte behöva gå upp innan solen varannan vecka…


Text: Jesper Johansson • 2021-07-01
TournyttByeong Hun AnPGA TourTournytt
Scroll to Top