Dick Mast har fått ta en paus från sitt liv som pensionär. I veckan ska han nämligen spela proffsgolf. Foto: Getty Images

PGA Champions Tour

70-åring kvalade in till Champions Tour

I veckan ska Dick Mast spela på PGA Champions Tour. Amerikanen kvalade in i tävlingen efter att ha gått runt på 65 slag, fem under hans ålder.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-30

Golf. Det finns ingen anledning att spela någon annan sport. Det här vet vi ju alla redan men det är sannerligen världens bästa sport.

En av anledningarna till att vi älskar golf är att man kan utöva idrotten under hela sitt liv. Fråga bara Dick Mast, som kvalade in till veckans Dick’s Sportin Goofs Open efter att ha gått runt på 65 slag, fem färre än sin ålder och sju färre än par på banan.

Mast kvalade för första gången in på PGA Tour Champions 2001 och har tävlat på seniortouren vid 186 tillfällen. Han har dessutom spelat 360 tävlingar på PGA Tour. I år har Dick Mast endast spelat en tävling på seniortouren. Amerikanen deltog i Senior PGA Championship där resultaten 75–85 ledde till en missad kvalgräns.

Oavsett hur det går för Dick Mast under veckans tävling tar vi med oss att ålder enbart är en siffra och att det för många av oss ännu inte är försent att slå det där personliga rekordet. Ja, kanske till och med spela professionellt…


Text: Jesper Johansson • 2021-06-30
TournyttPGA Champions TourTournytt
Scroll to Top