Nelly Korda är tredje amerikanska världsettan. Foto: Getty images

Ranking

Korda – endast tredje amerikanska världsettan i historien

Genom åren har endast tre amerikanskor varit världsetta. Den tredje tog sig till platsen efter helgens majorseger.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-29

Nelly Korda, 22 år, är nu världens högst rankade damspelare.
Detta efter att ha vunnit KPMG Women’s PGA Championship under söndagen efter en imponerande avslutande rond innehållandes bland annat två eagles.

Detta innebär att Nelly Korda är den tredje amerikanskan genom tiderna att vara rankad etta i världen. Hur konstigt det än låter har alltså endast två spelare från USA varit etta tidigare. Stacy Lewis var det under fyra veckor 2013 och 21 veckor 2014. Crisite Kerr var världsetta under fem veckor 2010.
– Att bli världsetta har alltid varit ett av mina mål och jag kan inte tro att jag faktiskt lyckats. De andra spelarna som rankats etta är enastående och jag är hedrad över att finnas på samma lista, säger Korda.

Att Nelly Korda skulle bli världsetta under året kändes inte helt otänkbart med tanke på hennes starka resultat. 2021 har hon nu vunnit vid tre tillfällen och totalt har hon åtta topp-10-placeringar. Hon har gjort flest birdies av alla på LPGA Tour och har flest ronder på 60-talet. Hon är delad etta i antalet eagles.

Genom åren skulle det säkerligen ha funnits fler amerikanska världsettor men rankingen startade först 2006. Då var det Annika Sörenstam som rankades högst.


De tre högst rankade svenska damerna lyckades alla klättra under helgen.

Här är svensktoppen:


Text: Jesper Johansson • 2021-06-29
TournyttLPGA TourNelly KordaTournytt
Scroll to Top