Sanna Nuutinen var strålande glad efter att ha rundat av sin rond med en HIO på ett par 4-hål! Foto: Tristan Jones/LET

LET

Finskan gjorde en Norrman – HIO på par 4

Precis som Vincent Norrman i lördags gjorde Sanna Nuutinen på söndagen en hole-in-one på ett par 4-hål i veckans Europatourtävling.

Text: Oskar Åsgård • 2021-06-28 Uppdaterad 2021-06-28

I lördags häpnade vi som följde livescoringen från BMW International Open från Tyskland när vi en etta noterades i Vincent Norrmans scorekort på det 16:e hålet, par 4, för dagen 248 meter långt.

“Jag slog bollen, såg inte var den landade men hörde av publikens galna reaktioner att något hade hänt. Jag började förstå när jag gick av tee, det var otroligt”, sa Vincent Norrman i glädjeyran efteråt.

På söndagen upprepades den mycket ovanliga bedriften, på Ladies European Tour-tävlingen i Tjeckien.

Finskan Sanna Nuutinen, 30 år från Helsingfors, slog bollen i koppen från tee på det 230 meter långa nionde hålet.

– Det tog lite tid för mig att förstå att den gick i, det är inte varje dag du gör hole-in-one på parfyror. Jag spelade med Sarah Schober och hon började skrika “gå i hål” och jag bara garvade åt det. Sen såg hon den trilla i och jag såg publiken bli galen. Men jag kunde fortfarande inte tro på det innan jag kom fram till greenen, säger Nuutinen i en intervju med LET.

Nian var Nuutinens sista hål för dagen och gav henne 64 slag i scorekortet, åtta under par, vilket tangerade hennes lägsta score i karriären. Det gav henne en delad sjätteplats i tävlingen, finskans fjärde topp 10-placering på LET hittills i år.

Thailändska sensationen Atthaya Thitikul, 18 år, vann tävlingen. Det var hennes tredje LET-seger, men första som proffs efter att ha vunnit som amatör både 2017 och 2019.

Belönades med klocka för sin hole-in-one/albatross

Precis som i BMW International Open fanns inget dedikerat hole-in-one-pris på par 4-hålet. Hade Vincent Norrman gjorde HIO på ett par 3-hål var priset en BMW, han fick en flaska champagne.

I Tjeckien var det en klocka som HIO-pris på det 17:e hålet, par 3. Men arrangören av Tipsport Czech Ladies Open valde att ge klockan till Nuutinen ändå för den anmärkningsvärda prestationen.

https://www.instagram.com/p/CQoe4v_NKyz/

Vincent Norrmans drömslag – HIO på par 4


Text: Oskar Åsgård • 2021-06-28
TournyttHole in oneLadies European TourSanna NuutinenTournytt
Scroll to Top