Jon Rahm vann US Open efter att ha satt två otroligt viktiga puttar. Foto: Getty images

Video

Se de otroliga puttarna som avgjorde för Rahm

När Jon Rahm tog sin första majorseger visade han upp den där häftiga egenskapen att vara bäst när det gäller.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-21 Uppdaterad 2021-06-21

Jon Rahm är nu en majorvinnare. Spanjoren lyckades vinna US Open på Torrey Pines och detta efter en magnifik avslutning, inte minst på de luriga vitgröegreenerna.
Med två hål kvar att spela under söndagen var “Rahmbo” ett slag bakom ledande Louis Oosthuizen. Då vaknade den nyblivne världsettans putter till liv.

Men vi börjar med att backa bandet. Året är 2017 och Jon Rahm tar sina första stapplande steg ut på PGA Tour. Eller ja, så värst stapplande är de ju inte. Tvärtom. När Farmers Insurance Open avgjordes på Torrey Pines – alltså samma bana som veckans major spelades på – var han framme med puttern igen för att vinna. Så här ska man avsluta en golftävling för att ta sin första seger på PGA Tour, då som 22-åring:


Tillbaka till 2021 men på samma bana. För att ta hem US Open var han tvungen att gå två under par de sista två hålen. På hål 17 kom den första avgörande ringen i scorekortet. Från 7,3 meter lyckades han dräpa den här putten för att därmed vara i delad ledning med Louis Oosthuizen, fem under par.


Efter den otroliga putten, och kanske ännu häftigare reaktionen, var det dags för det avslutande hålet. Jon Rahm hade där en 5,5 meter lång birdieputt som han, ja det vet du redan, lyckades sätta i hål. Där och då tog han ledning i US Open på sex under par och Oosthuizen lyckades inte komma ikapp spanjoren.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-21
TournyttJon RahmTorrey PinesTournyttUS Open
Scroll to Top