Louis Oosthuizen fick inte till det den här gången heller. Foto: Getty Images

US Open

Oosthuizens sjätte (!) andraplats i en major: ”Gick för segern”

Det ville sig inte för Louis Oosthuizen under söndagen. Inte den här gången heller...

Text: Jesper Johansson • 2021-06-21 Uppdaterad 2021-06-21

Louis Oosthuizen inledde söndagsronden av US Open som en av tre spelare i delad ledning. Efter en parrond, 71 slag, på Torrey Pines södra bana slutade han fem under par och ett slag bakom Jon Rahm i den 121:a upplagan av US Open.
Detta var sydafrikanens sjätte (!) andraplats i en major sedan hans seger i The Open 2010. I PGA Championship tidigare i år slutade han också tvåa, två slag bakom Phil Mickelson.
– Det är frustrerande. Det är en besvikelse. Jag spelar bra golf men att vinna en major är inget som bara kommer att hända. Du måste gå ut där och leverera. Jag spelade visserligen bra idag men jag spelade inte bra nog, sa Oosthuizen efter ronden.

38-årige Oosthuizen satte en lång eagleputt på det 54:e hålet för att därmed ta sig upp i delad ledning inför den avslutande ronden. En bogey på det femte hålet under avslutande ronden gjorde att han halkade efter men med birdies på hål 9 och hål 10 lyckades sydafrikanen ta sig till en, vid tillfället, två slag stor ledning med åtta hål kvar att spela. Men det höll inte hela vägen. Bogey på hål 11 och därefter ett mycket kostsamt slag på det 17:e, där han satte bollen ner i en ravin vilket innebar pliktslag och en bogey.
– Jag visste att det var ett viktigt hål för mig att utmana på och ge mig själv en bra birdiechans. Jag lyckades inte men om du skulle ställa mig på tee igen skulle jag förmodligen göra samma sak, slå drive och attackera hålet. Jag gick för segern och det är vad man måste göra i majors. Ibland kommer det gå vägen, ibland gör det det inte.

Oosthuizens bogey på hål 17 innebar att en eagle krävdes på hål 18. Men med ett utslag ner i högerruffen tvingades han till en lay-up på par 5-hålet. Detta gjorde att det till slut blev en birdie på hålet och att Jon Rahm fick lyfta US Open-pokalen.
– Jag spelade bra men det räckte inte hela vägen idag heller. Men Jon (Rahm) spelade en fantastisk golfrond, fyra under par på den där banan är riktigt bra. Jag kunde tidigt se på ledartavlan vad som höll på att hända och jag visste att jag var tvungen att ta mig an risken i slutet för att något skulle hända.Text: Jesper Johansson • 2021-06-21
TournyttJon RahmLouis OosthuizenTorrey PinesTournyttUS Open
Scroll to Top