Madelene Sagström är trea inför avslutningen på Blythefield CC under söndagen, fyra slag bakom Nelly Korda // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Sagström på segerjakt

Fyra slag bakom Korda i Michigan efter fin 65-rond.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-20 Uppdaterad 2021-06-20

Rubrikerna efter tredje ronden av Meijer LPGA Classic på Blythefield CC handlade förståeligt mycket om Nelly Kordas fina 62-rond.

Men bakom Korda så gick Madelene Sagström på 65 slag (-7) och gav sig själv ett kanonläge inför sista ronden, fyra slag bakom amerikanskan. Svenskan inledde med fyra birdies de första fem hålen och är ensam trea inför avslutningen på 16 under par.

– Jag har slagit bollen bra hela veckan och idag fick jag igång puttern också. Man vet att banan spelas mjuk och att man behöver göra många birdies och det är skönt att komma igång bra i ronden. Det kändes som att jag kunde göra birdie från var som helst, sa Sagström efter ronden.

Enköpingsspelaren tog sin första seger på LPGA Tour vid Gainbridge LPGA at Boca Rio i januari 2020 och nu har hon gett sig själv en fin chans att ta seger nummer två. Men det kommer att krävas ytterligare en låg score på söndagen. Mellan sig och Nelly Korda har Sagström också irländskan Leona Maguire på 17 under par.

– Jag ska bara gå ut och göra min grej och hoppas på många birdies. Om det är min dag så är det min dag men jag ska bara försöka ge mig själv chanser precis som jag gjort hela veckan.

Också Anna Nordqvist är bra med uppe i toppen. Nordqvist gick tredje ronden på 68 slag och har efter tre stabila jämna ronden en delad femteplats inför sista ronden, sex slag bakom ledande Korda.

– Jag är nöjd med mitt spel och jobbar vidare på jämnheten. Allt är möjligt inför sista ronden men jag ska fortsätta att fokusera på min utveckling, sa Nordqvist.


Ledartavla


Text: Martin Strömberg • 2021-06-20
TournyttAnna NordqvistLeona MaguireLPGA TourMadelene SagströmNelly KordaTournytt
Rulla till toppen